Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Novosel pristupio Demokratama

Da put pomirenja, moralnog i ekonomskog preporoda nema alternativu, uvidio je i poznati kardiolog dr Ognjen Novosel koji je danas pristupio Demokratskoj Crnoj Gori, saopšteno je iz Demokrata

Iz dana u dan raste broj onih koji uviđaju da smjena vlasti u Crnoj Gori nije nikakav apokaliptičan scenario, već renesansa koju tek treba, u punoj mjeri, da doživi Crna Gora. Da put pomirenja, moralnog i ekonomskog preporoda nema alternativu, uvidio je i poznati kardiolog dr Ognjen Novosel koji je danas pristupio Demokratskoj Crnoj Gori, saopšteno je iz Demokrata.

“Ognjen Novosel je 2005. godine postao specijalista interne medicine. Magistarski rad na temu „Primarna i sekundarna ventrikularna fibrilacija kod akutnog koronardnog sindroma“ odbranio je 2009. godine, u Beogradu. Doktorand je Univerziteta u Beogradu – Medicinskog fakultet, kod mentora akademika prof. dr Branka Beleslina, na temu „Ventrikularni poremećaji ritma kod pacijenata sa sniženom funkcijom lijeve komore uzrokovani Coxsackie B1B5 virusnom infekcijom“.

Novosel je 16 godina radio u Beogradu na Medicinskom fakultetu, Internoj klinici, Urgentnom centru, Institutu za KVB bolesti, Toksikologiji VMA i 20 godina u državnom i privatnom zdravstvu Crne Gore. Posjeduje sedam diploma i pet licenci. Jedini je doktor u Crnoj Gori sa tri specijalizacije i prvi specijalista urgentne medicine u Crnoj Gori. Bio je predsjednik ove sekcije u dva mandata. Stručni ispit za rad u državnim organima Crne Gore položio je sa odličnom ocjenom”, piše u saopštenju Demokrata.

Pristupajući Demokratama, Novosel je istakao da ozdravljenje društva iziskuje nove ideje kakva je, nesumnjivo, ideja o pomirenju, moralnom i ekonomskom oporavku, zahvaljujući kojoj su Demokrate, djelovanjem kroz koaliciju „Mir je naša nacija“ na Parlamentarnim izborima ostvarile impresivan izborni rezultat.

Dodao je i da je uvjeren da će nova vlast raditi za dobro kompletnog društva i da će uspjeti da pomiri ljude svih vjera i nacija.

„Sada, kada smo, napokon, promijenili tridesetogodišnju vlast, vrijeme je da pristupimo liječenju zatečenog stanja u našoj državi i u našem društvu. Mene, lično, na to obavezuje i Hipokratova zakletva, ali i svi mi toliko dugujemo našim budućim generacijama. Demokrate su garant napretka društva i trajne stabilnosti naše države. Stoga sam ponosan jer sam postao dio pobjedničke ekipe koja će Crnu Goru graditi na vrednosnim temeljima i čuvati tekovine multikulturalizma“, istakao je Novosel.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
08.09.2020-01:04 01:04

Bravo vajni doktore, evo i ja cekam ko ce da pobijedi na svetskom prvenstvu pa da navijam za njega :)))))))))) dzaba ti Hipokrat kad si bio i ostao govedo bez karaktera.