Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Novoizabrani predsjednik države da potpiše zakon o izmjeni Zakona o PIO

Prema njegovim riječima, nakon gašenja preostalih 12 ćelija elektrolize radnici su jako zabrinuti, jer bi eventualno izbjegavanje potpisivanja zakona od strane novoizabranog predsjednika ostavilo većinu njih bez egzistencije do glasanja u novom sazivu, što bi teoretski moglo sačekati redovno jesenje zasijedanje

Izmjena zakona o penzionom osiguranju koju je 27. saziv Skupštine usvojio 19. aprila omogućavaju povoljnije odlaske u penziju za radnike iz rudarsko-metalurškog kompleksa koji su bez posla ostali zbog “obustave proizvodnje nastale gašenjem ili zatvaranjem proizvodnih kapaciteta usljed ekonomskih i tehnoloških problema u poslovanju”, kazao je predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

“Međutim, ona je usvojena nakon što je odlazeći predsjednik dao ukaz o raspuštanju Skupštine zbog čega nije potpisao izmjenu ovog zakona kao ni ostale usvojene u tom periodu”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, nakon gašenja preostalih 12 ćelija elektrolize radnici su jako zabrinuti, jer bi eventualno izbjegavanje potpisivanja zakona od strane novoizabranog predsjednika ostavilo većinu njih bez egzistencije do glasanja u novom sazivu, što bi teoretski moglo sačekati redovno jesenje zasijedanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve