Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Novoimenovani izaslanik odbrane Grčke u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane

Tom prilikom, u odvojenim susretima, sastao se sa ministarkom odbrane Oliverom Injac i v.d. zamjenika načelnika Generalštaba VCG, pukovnikom Aleksandrom Pantovićem

Novoimenovani izaslanik odbrane Republike Grčke, pukovnik Aleksandros Radicis boravio je danas u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Tom prilikom, u odvojenim susretima, sastao se sa ministarkom odbrane Oliverom Injac i v.d. zamjenika načelnika Generalštaba VCG, pukovnikom Aleksandrom Pantovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ministarka Injac je ukazala na tradicionalno dobre odnose dvije zemlje, koje su danas, nakon 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, saveznice u najrazvijenoj zajednici demokratija, apostrofirajući da će Crna Gora nastaviti snažno da promoviše evroatlantske vrijednosti i principe saradnje.

“Zahvalila je za kontinuiranu pomoć Grčke, kako političku tako i ekspertsku, našem evropskom putu, uključujući i podršku evropskoj perspektivi cijelog regiona.

Injac je posebno naglasila dinamiku saradnje Ministarstva odbrane sa grčkim vojnim školama i izrazila uvjerenje da će ukupna odbrambena saradnja dvije zemlje u narednom periodu biti dodatno ojačana i unaprijeđena, kako u svojstvu NATO saveznika, tako i na bilateralnoj osnovi”, navode u saopštenju.

Poželivši pukovniku Radicisu uspješan rad na novoj dužnosti, zamjenik načelnika Generalštaba VCG, pukovnik Aleksandar Pantović istakao je partnerske i prijateljske odnose Grčke i Crne Gore i ukazao na značaj učešća Grčke u Programu zaštite vazdušnog prostora Crne Gore (Air Policing), od juna 2018. godine, na čemu smo posebno zahvalni, navode iz MO.

“Posebno je zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Grčka pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore u domenu vojnog obrazovanja napominjući da je do sada 20 oficira VCG uspješno završilo školovanje na prestižnim vojnim akademijama Grčke.

Pukovnik Radicis zahvalio je na ukazanom gostoprimstvu u Crnoj Gori, uz očekivanje da će plan bilateralne saradnje oružanih snaga dvije države biti dodatno unaprijeđen tokom njegovog mandata. On je istakao da će Republika Grčka i u budućem periodu, nastaviti sa podrškom Crnoj Gori i njenoj Vojsci u svim aspektima”, zaključuju iz Ministarstva odbrane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve