Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Novoimenovani ambasador NR Kine u Crnoj Gori predao kopije akreditivnih pisama

Ambasador Fan zahvalio je na veoma uviđajnom dočeku i potrebnoj organizaciji za njegov dolazak

Novoimenovani izvanredni i opunomoćeni ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Fan Kun predao je 19. septembra kopije akreditivnih pisama šefici Diplomatskog protokola Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Zdenki Radulović, saopšteno je iz Ambasade Kine u Crnoj Gori.

Ambasador Fan zahvalio je na veoma uviđajnom dočeku i potrebnoj organizaciji za njegov dolazak i kazao da su Kina i Crna Gora od uspostavljanja diplomatskih odnosa prije 16 godina od samog početka razvijale bilateralne odnose zasnovane na principima međusobnog poštovanja, međusobnog nemiješanja u unutrašnje stvari, te principima jednakosti i obostrane koristi.

“Međusobno političko povjerenje je kontinuirano konsolidovano, a praktična saradnja i međuljudska i kulturna razmjena nastavile su da se produbljuju. Kina je spremna da zajedno sa Crnom Gorom radi na kontinuiranom istraživanju potencijala za saradnju u turizmu, poljoprivredi, zaštiti životne sredine i obrazovanju u okviru inicijative „Pojas i put“ i mehanizma saradnje Kina-CEEC. Ambasador Fan poručio je da je spreman da jača komunikaciju sa svim stranama u Crnoj Gori, unapređuje razumijevanje, baštini i prenosi tradicionalno prijateljstvo između dva naroda i promoviše stabilan i dugoročan razvoj odnosa Kine i Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Radulović je pozdravila dolazak ambasadora Fana u Crnu Goru i istakla da Crna Gora i Kina imaju duboko tradicionalno prijateljstvo, te da Crna Gora pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Kinom i vjeruje da će ambasador Fan nakon stupanja na dužnost dati pozitivan doprinos daljem razvoju bilateralnih odnosa.

“Na sastanku je rečeno da će Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore i ona lično pružiti maksimalnu pomoć i podršku ambasadoru i održavati blisku komunikaciju sa ambasadom NR Kine”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve