Na sjednici koja je održana sinoć, predsjedništvo Crnogorske je zadužilo predsjednika ove partije Vladimira Pavićevića da sa predstavnicima Demokratske Crne Gore započne razgovore o formalizovanju političkog saveza ove dvije stranke.

Crnogorska poručuje da je od novembra 2018. godine, kada su počeli razgovori o saradnji dvije partije, pa do danas, sa Demokratama izgrađeno iskreno savezništvo čiji je cilj promjena vlasti i definisanje novog pristupa politici koji treba da vrati vjeru građana i u političare i u politiku.

Aanalizirajući aktuelnu političku situaciju, predsjedništvo je zaključilo da je vladavina prava nužan uslov za reforme u svim oblastima, a da izvještajem Evropske komisije za Crnu Goru, koji je juče predstavljen, Evropska unija poručuje crnogorskom građaninu da vladajuće strukture pokazuju neprihvatljivo odsustvo interesovanja za ovo veliko načelo.

Zaključeno je i da je rad na stvaranju opozicionog, građanskog, državotvornog i emancipatorskog političkog saveza u Crnoj Gori obaveza svih aktera koji Crnu Goru vide kao savremenu, evropsku, uređenu i demokratiju koja se razvija po mjeri građanina.

Na poziv predsjednika Crnogorske, Predsjedništvu partije obratili su se predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments