Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Novaković: Ukoliko se nešto brzo ne uradi pored epidemije COVID 19, imaćemo i epidemiju gladnih

Crna Gora ne smije sebi dozvoliti luksuz da još jedna turistička sezona propadne, poručuje Novaković

Sagledavajući sveukupnu situaciju izazvanu pandemijom korona virusa, partija Biram Crnu Goru će na narednoj sjednici Skupštine opštine Bar predložiti da se na svim lokacijama kojima raspolažu naša opština i njena javna preduzeća zakup umanji za 50 posto do kraja 2021. godine, kao i da onima kojima je odlukom Ministarstva zdravlja djelatnost potpuno zabranjena zakup bude 1 evro mjesečno za vrijeme dok zabrana traje.

Prema riječima predsjednika partije Biram Crnu Goru, Radomira Novakovića, uslov za dobijanje ovog umanjenja biće izmirena sva potraživanja iz 2019-te godine.

“Uzimajući u obzir da je Vlada Crne Gore dala preporuku da se to uradi sa objektima i lokacijama koje su u vlasništvu države, smatramo da opština može pomoći privredi ukoliko to isto učini i na lokalnom nivou”, navodi se u saopštenju.

“Naša partija je više puta ukazivala na probleme ekonomije i teške situacije u privredi, pogotovo kada su u pitanju mala i srednja preduzeća koja su nosilac privrede Crne Gore i Bara. Smatramo da je neophodno što prije pomoći malim privrednicima kako bi se pripremili za narednu turističku sezonu. Crna Gora ne smije sebi dozvoliti luksuz da još jedna turistička sezona propadne! Ukoliko se to desi, imaćemo epidemiju gladnih umjesto epidemije Covid 19”, kaže Radomir Novaković Cakan.

U ovoj partiji kažu da su predsjednica Skupštine opštine Milena Božović i Služba skupštinskih poslova već počele da rade kako bi se na narednoj sjednici SO Bar našao predlog odluke o ovim mjerama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve