Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Novaković Đurović: Krapović ishitreno i neargumentovano kritikuje rad Ministarstva

Ona je pozvala je Krapovića da stav o predloženoj izmjeni Zakona iznese na matičnom Odboru, kada se upozna sa Amandmanom, jer, kao što mu je dobro poznato, u skladu sa procedurama, Vlada može amandmanski djelovati do sjednice

Danas je na sjednici Vlade Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma podnijelo Amandman na predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata. U skladu sa Amandmanom, predložene izmjene koje se odnose na član 218. se brišu. Amandman će nakon sjednice Vlade biti upućen Skupštini.

Poslanik Demokrata Dragan Krapović kazao je da je to nečuveno, na šta je reagovala ministarka Ana Novaković Đurović. 

“Jedina izmjena postojećeg Zakona odnosi se na produženje roka za izradu plana generalne regulacije, s obzirom na to da je rok za izradu već probijen, obustavom rada na ovom dokumentu za vrijeme 42. Vlade”, kazala je Novaković Đurović.

Ona je pozvala je Krapovića da stav o predloženoj izmjeni Zakona iznese na matičnom Odboru, kada se upozna sa Amandmanom, jer, kao što mu je dobro poznato, u skladu sa procedurama, Vlada može amandmanski djelovati do sjednice.

“O ocjeni da ništa nije urađeno u ovoj oblasti, podsjećam Krapovića na njemu dobro poznatu činjenicu, a to je da je Programom rada Vlade planirano donošenje novog Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, i da je Ministarstvo tu proceduru otpočelo. Dva mjeseca sigurno nisu bila dovoljna da se u oblasti planiranja prostora višedecenijski problemi riješe”, poručila je Novaković Đurović.

Ministarka je istakla sa je Krapović dugo godina u Skupštini Crne Gore kao poslanik, i imao je dovoljno vremena da u skupštinsku proceduru direktno predloži novi zakon u ovoj oblasti.

“Ne znam šta ga je sprečavalo, ali ga pozivam da se aktivno, kao što kritikuje, uključi u proces izrade novog zakonskog rješenja sa konkretnim predlozima”, zaključila je Novaković Đurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
22.07.2022-18:12 18:12

Evo se i ova po cijeli dan prepisuje sa svakim ko se usudi da je pomene, kao neke bivše ministarke. Pi