Nova opštinska vlast u Tivtu nije u skladu s dosadašnjom praksom, na početku konstitutivne sjednice, intonirala himnu. Tim činom nova vlast jasno je pokazala da neće ni formalno uvažavati simbole Crne Gore, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista.

Laličić

“Posebno je interesantno zašto su na ovakav dogovor pristali Goran Božović, nekadašnji funkcioner naše partije i novi predsjednik SO Andrija Petković: iako obojica javno tvrde kako su odani državi Crnoj Gori, pravdaju se da zbog “izbjegavanja tenzija” ne žele intonaciju himne na početku sjednice”, ističu u OO DPS Tivat.

Nasuprot takvom odnosu prema Državi, predstavnici OO DPS Tivat su i na ovoj sjednici podsjetili na tekovine savremene Crne Gore, a predsjednica Opštinskog odbora Jovanka Laličić, u svom izlaganju je naglasila da je u proteklom periodu, vlast koju je u Tivtu činio DPS sam ili sa svojim koalicionim partnerima, dominantno bila orijentisana na evropske vrijednosti, na tekovine modernog svijeta koje podrazumijevaju multietičnost, multikulturalnost i multivjerski sklad.

“Mnogo je lagodnije iz opozicionih klupa ocjenjivati i kritikovati nečiji rad, a mnogo teže biti na odgovornoj funkciji i donositi odluke. U to će se novi predsjednik Skupštine opštine vrlo brzo uvjeriti. OO DPS Tivat od danas, preuzima odgovornu ulogu najveće opozicione partije u lokalnom parlamentu, i napominjem da ćemo tu ulogu shvatiti krajnje ozbiljno, te da ćemo pomno pratiti rad naših političkih oponenata i da nećemo kao oni biti kritizeri svega onoga što dolazi sa druge strane. DPS će podržati svaku odluku koja je u interesu građana Tivta, i biti protivnici i žestoki kritičari poteza koje ocjenjujemo lošim i retrogradnim”, kazala je Laličić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve