Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nova vlast promjenom udžbenika želi da asimiluje crnogorski narod

Sa potpunom ćutnjom prošla je informacija o tome da Socijalistička narodna partija od novog mandatara traži mjesta za 30 direktora škola u Crnoj Gori, čime se ponovo obesmišljava floskula da će nova Vlada Crne Gore biti ekspertska, podsjećaju iz Patriotsko komitskog saveza Crne Gore.

Patriotsko komitski savez već je upozorio da je prava namjera nove vlasti da kroz najvažnije nacionalne resore, asimiluje crnogorski narod po svaku cijenu, ovog puta kroz promjenu udžbenika i vjerovatno-podobnog nastavnog kadra.

Nova vlast promjenom udžbenika želi da asimiluje crnogorski narod

Ni do sada udžbenici iz kojih uče naša đeca, nijesu prevazišli nivo od pasusa posvećenog Krstu Popoviću i komitskoj borbi za pravo, čast i slobodu Crne Gore, a tek će se sada, ukoliko “provjereni” kadrovi i zaista zaposjednu svoja mjesta po partijskoj kvoti, ne stručnosti, naša djeca potpuno indoktrinirati novom istorijomi i starim slovima. A svjedoci smo, i do sada, da nam djeca iz vrtića, u prvi razred osnovne škole već ulaze sa nizom riječi ekavskog izgovora, pa nadogradnja u rječniku i neki neki veliki posao za novu vlast, zar ne?

Status prosvjete u novoj Vladi, određen je time što je” utrpana” sa tri druga resora; proturanje priče kako je to način “kresanja mjesta u mrskoj administraciji”, samo je za naivne. Jasno nacionalno, vjersko i ostrašćeno deklarisanje planirane ministarke “4 u 1”, naručeni potpisi podrške, najava seljenja Ministarstva kulture sa Cetinja, te kulminacija sa dogovorenim tv emisijama o potrebi uvođenja vjeronauke u školama, djelovi suplaniranog udara na crnogorsko nacionalno biće.

Ministarka svega i svačega, pride, ne zna ni koja je fudbalska reprezentacija Crne Gore, ali zna sve što treba da zna o Kosovu, obzirom da joj na privatnom profilu, uz ime, stoji i broj Rezolucije SB UN.

Patriotsko komitski savez poručuje da će se svim raspoloživim demokratskim sredstvima boriti protiv takvog projektovanog školstva, po cijenu da naša đeca neće ni ići u te “nove” i “oslobođene” škole, kao i da će,ukoliko građani tako odluče, upravo promovisati uvođenje obaveznog predmeta u svim osnovnim i srednjim školama pod nazivom CRNA GORA, da bi nam djeca učila o svojoj hiljadugodišnjoj istoriji, u kojoj je satkano mnogo toga, počev od istorije, umjetnosti, književnosti,sporta, nauke…Crna Gora je prebogata kulturnim blagom svih naroda koji u njoj žive, a njeni najmladji to blago ne znaju. Ubijanje jednog naroda upravo počinje sa iskrivljenim učenjem o njemu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve