Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nova srpska demokratija podržala prijedlog ustavnih promjena

Na Glavnom odboru je konstatovano da zbog zloupotreba postojećeg Ustava od strane vlasti i dalje postoje identitetski konflikti u Crnoj Gori i sistematsko kršenje prava srpskog naroda

Glavni odbor Nove srpske demokratije jednoglasno je podržao predlog ustavnih promjena koji će u narednom periodu poslanički klub Demokratskog fronta staviti u skupštinsku proceduru.

Na Glavnom odboru je konstatovano da zbog zloupotreba postojećeg Ustava od strane vlasti i dalje postoje identitetski konflikti u Crnoj Gori i sistematsko kršenje prava srpskog naroda.

Pored toga, ukazano je da se predloženim izmjenama i dopunama Ustava želi pokrenuti proces eliminisanja diskriminacije, čime bi se otvorio put da Srbi najzad ne budu građani drugog reda, da srpski jezik postane službeni i trobojka narodna zastava, što ima uporište u tradiciji i trajanju Crne Gore.

“Ove promjene Ustava su demokratske i u opštem interesu jer ne ugrožavaju ničija prava, a afirmišu i principe direktne demokratije, preko kojih bi se mogle na slobodnom referendumu provjeravati sve institucionalne odluke koje su protiv većinske volje građana. Određenim izmjenama i dopunama Ustava omogućiće se da pravosuđe konačno bude nepristrasno, a ne da zavisi od režimskih direktiva”, piše u saopštenju Nove.

Usvojene su i predložene izmjene izbornih zakona koje će omogućiti pravične izbore, slobodno izraženu volju građana na izborima i njenu implementaciju.

Glavni odbor je usvojio i finansijski izvještaj pri čemu je apostrofirana nezakonita blokada stranačkih sredstava od strane Agencije za sprječavanje korupcije u sklopu režimskog progona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve