Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nova srpska demokratija podnijela krivične prijave zbog protjerivanja srpskih državljana

Na osnovu Zakona o strancima, srpskim državljanima – V.V. (38), J.D. (41), O.Đ. (38), J.N. (41), A.S. (26), B.D. (22), V.M. (23) i N.A. (35) -donešena su rješenja o protjerivanju, preciznije “otkazu boravka“ i zabranjen im je povratak u Crnu Goru u narednih 90 dana

Nova srpska demokratija NSD podnijela je krivičnu prijavu protiv predsjednika opštine Nikšić Milutina Simovića i više policijskih službenika jer su sinoć protjerali osam državljana Srbije koji su radili za ovu partiju.

Na osnovu Zakona o strancima, srpskim državljanima – V.V. (38), J.D. (41), O.Đ. (38), J.N. (41), A.S. (26), B.D. (22), V.M. (23) i N.A. (35) -donešena su rješenja o protjerivanju, preciznije “otkazu boravka“ i zabranjen im je povratak u Crnu Goru u narednih 90 dana.

Srpski državljani su sklopili sa Novom srpskom demokratijom ugovore o djelu za period od petnaest dana, a bili su angažovani da obave terenske poslove i evidentiraju njihove glasače.

“Nevjerovatno je ovo što se desilo, da ljudi koji su nam pomagali, koji bolje znaju informatičke tehnologije, koji su došli da nam pomognu u sređivanju evidencija, radili korektno svoj posao, neko je došao da ih maltertira od 9 do 19. Ovjde se ne radi o stalnom poslu. Ovdje se radi o privremenom poslu koji je trebalo da traje 15-ak dana. Mi nemamo izbora nego da se suprostavimo nasilju. Naši gosti nijesu bili ni kriminalci, ni prodavci droge, ni sumnjivi biznismeni. To su obrazovani ljidi, koji se nijesu krili, no su došli kod svojih prijatelja”, kazao je na konferenciji za medije Milutin Đukanović.

Za protjerivanje srpskih državljana NOVA optužuje lidera DPS-a Mila Đukanovića.

“Ovo je neprijateljka poruka svakom Srbinu, svakom građaninu, svakom Crnogorcu koji u Beogradu i Srbiji slobodno šeta i radi. Niko ovo ne bi uradio, niko ne bi imao hrabrosti da gazi dostojanstvo i prava ovih ljudi, da naredba nije stigla od samog vrha, od odlazećeg predsjednika koji zna da gubi i zato hoće incidente, podjele. On neće imati braza da podnese ostavku kad izgubi u svom gradu”, ističe Đukanović.

Tvrde da su se sasvim legitimno prijavili u Crnu Goru i legitimno su obavljali svoje poslove.

“Mi želimo da napredujemo, da se informatički opismenimo. Ovo je postala hajka i haranga, ovdje se ne radi o politici. Ovo je klasična paravojska formacija”, kazao je Milutin Đukanović.

Policija je, početkom ove sedmice, na Graničnom prijelazu Ranče od tri državljanina Srbije i jednog Pljevljaka oduzela ukupno 26.500 eura, nekoliko laptopova i 11 zastava Srbije. Riječ je srpskim državljanima Rastku Pleskonjiću, Mileti Mitroviću, Nemanji Stajiću i Pljevljaku Radosavu Šljivančaninu.

Stajić je sekretar Sekretarijata za poslove legalizacije objekata grada Beograda i član Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

“Sve što znam o tom slučaju pročitao sam iz novina. Nikog ne znam lično”, kazao je Milutin Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
CAR
30.01.2021-17:14 17:14

NSD Samo da znate Krivicne prijave za Srpske drzavljane se ne predaju u CG nego u SRBIJI kakve veze vi imate sa CG za Srpske drzavljane kad ce u Srbiji da im se sudi.!