Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Nova srpska demokratija: Ne namećite narodu izbor crkve

U toj stranci kažu da je uslov opstanka Crne Gore da poštuje crkvu u kojoj je službovao Sveti Vasilije Ostroški

Nova srpska demokratija poručila je predsjedniku Milu Đukanoviću i državi da, kako kažu, ne nameću narodu izbor crkve jer je u tom slučaju, kako ističu u NSD, država ta koja može prestati da postoji, a ne crkva.

“Mi se ne zalijećemo, mi čekamo pred svetinjama našu braću koju je Đukanović zarobio da nam kažu jesmo li braća i jesmo li narod Svetog Vasilija Ostroškog”, poručuju iz NSD.

U toj stranci kažu da je uslov opstanka Crne Gore da poštuje crkvu u kojoj je službovao Sveti Vasilije Ostroški.

“Koji je bio njen episkop zahumski i koji ni na jedan način tada nije pripadao prostoru Crne Gore, ali je zavrijedio svetost kod Gospoda koju je nesebično izlio i na Crnu Goru”, stoji u saopštenju NSD.

Predsjednika i premijera Mila Đukanovića i Duška Markovića optužuju za progon crkve i otimanje hramova.

“Svete se Svetom Vasiliju za njegovu dobrotu i svetost. I onda Đukanović ima obraza da nekome kaže da se ne zalijeće, a on se zalijeće na Svetoga Vasilija Ostroškog. Ko misli da će Milo u tom zalijetanju biti pobjednik, prosto mu bilo. Kao i onima koji će na Svetog Vasilija jurišati sa njim. Mi pravoslavni treba da ostanemo smireni i da vjerujemo da će nas Bog naučiti kako da nasilnicima odgovorimo na najbolji način”, zaključuje se u saopštenju NSD.

U toj stranci kažu da je uslov opstanka Crne Gore da poštuje crkvu u kojoj je službovao Sveti Vasilije Ostroški.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve