Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nova kadrovska rješenja Vlade u tehničkom mandatu

Kadrovska rješenja sa 18. sjednice Vlade Crne Gore

Vlada Crne Gore je, na danas održanoj osamnaestoj sjednici kojom je predsjedavao Dritan Abazović, razmotrila više kadrovskih pitanja.

U tom kontekstu, Vlada je donijela Rješenje o imenovanju predsjednika Odbora direktora „ToMontenegro“ i članova. Za predsjednika je imenovan Pavle Ljesar.

“Rješenje o razrješenju predsjednika Odbora direktora „ToMontenegro“ DOO Podgorica Filipa Radulovića, i članova: Ane Tošanić Radunović, Pavla Tripkovića, Gorana Đurovića i Pavla Ljesara. Vlada je donijela Rješenje o imenovanju predsjednika Odbora direktora „ToMontenegro“ DOO Podgorica Pavla Ljesara i članova: Orhana Hodžića, Suada Đelovića, Mirka Škerovića i Vukadina Stojanovića”, naveli su u saopštenju.

Takođe, Vlada je na današnjoj sjednici donijela Rješenje o određivanju Ivane Mašanović za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za krivično i građansko zakonodavstvo u Ministarstvu pravde.

Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Savjeta za reformu javne uprave.

“Savjet za reformu javne uprave u sastavu: Dritan Abazović, predsjednik i članovi: mr Marash Dukaj, ministar javne uprave, Filip Adžić, ministar unutrašnjih poslova, mr Aleksandar Damjanović, ministar finansija, Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma, dr Jovana Marović, ministarka evropskih poslova, Admir Adrović, ministar rada i socijalnog staranja, Saša Šćekić, predstavnik Zajednice opština Crne Gore, Duro Nikač, vršilac dužnosti direktora Uprave za ljudske resurse, Ivan Medojević, direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, Biljana Papović, predstavnica nevladinih organizacija, Milena Muk, predstavnica nevladinih organizacija i dr Dražen Cerović, predstavnik akademske zajednice. Za sekretarku Savjeta za reformu javne uprave imenuovana je Marija Hajduković, generalna direktorica Direktorata za strateško planiranje u javnoj upravi, međunarodnu saradnju i IPA fondove u Ministarstvu javne uprave”, ističu u saopštenju.

Donijeto je Rješenje o prestanku mandata pomoćnika direktora ranije Uprave javnih radova – rukovodioca Sektora za upravljanje IPA projektima Predraga Radulovića.

“Vlada je donijela Rješenje o prestanku mandata pomoćnice direktora ranije Uprave javnih radova – rukovoditeljke Sektora za kapitalne projekte Bojane Mitrić. Rješenje o prestanku mandata pomoćnice direktora ranije Uprave javnih radova – rukovoditeljke Sektora za finansije, javne nabavke i opšte poslove Milice Bakić. Vlada je donijela Rješenje o prestanku mandata pomoćnice direktora ranije Uprave javnih radova – rukovoditeljke Sektora za planiranje i tehničku pripremu Maje Đurović (Delić). Vlada je donijela Rješenje o prestanku mandata generalne direktorice Direktorata za unutrašnju reviziju i nadzor rada organa državne uprave u ranijem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Slavice Drašković.

Vlada  je na današnjoj sjednici donijela Rješenje o prestanku mandata generalne direktorice Direktorata za investicije, javne nabavke, finansije i računovodstvo i nadzor investicija i javnih nabavki uorganima državne uprave u ranijem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Dragane Stanović.

“Vlada je donijela Rješenje o prestanku mandata generalnog direktora Direktorata za normativno-pravne poslove, kadrovske i opšte poslove, drugostepeni postupak i nadzor organa državne uprave u ranijem Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta Dejana Dašića. Vlada je predložila Skupštini akcionara „Plodovi Crne Gore” AD Podgorica da za člana Odbora direktora izabere Amru Terzić“, navode u saopštenju.

Vlada je donijela Rješenje o prestanku dužnosti državnog sekretara u Ministarstvu pravde Bojana Zekovića, a takođe  donijela Rješenje o razriješenju predsjednika Savjeta Agencije za investicije Crne Gore Janka Odovića i članova Ivane MalovićMilene ŽižićDragane Jović i Gorana Čabarkape.

Takođe, donijeto je i Rješenje o imenovanju predsjednika Savjeta Agencije za investicije Crne Gore Agrona Ibrahimija, kao i članova Damira DavidovićaErnese Kardović, Iva Šoća i Andrije Ćetkovića.

Dalje navode da je Vlada donijela Rješenje o određivanju vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave prihoda i carina – rukovodioca Sektora za usmjeravanje i nadzor nad radom carinarnica
Vladimira Bulajića.

“Donijela je Rješenje o određivanje vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave prihoda i carina – rukovodioca Sektora za operativu u oblasti inspekcijskog nadzora Bojana Andrejevića. Vlada je odredila Dina Tutundžića za punomoćnika – predstavnika državnog kapitala na vanrednoj Skupštini članova društva „Azalea pomorski trening centar” d.o.o. Bijela. Vlada je donijela Rješenje o određivanju vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorta za plaćanja u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladislava Bojovića”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve