Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

Nosioci izbornih lista u Podgorici: Nakon izbora masovna zapošljavanja u lokalnoj upravi i preduzećima

Oni upozoravaju sve direktore i rukovodioce odlazećeg DPS sistema da dobro razmisle prije nego li nastave sa svojim nezakonitim radnjama, jer će se u danima koji slijede detaljno češljati sva dokumentacija i o svemu informisati Specijalno državno tužilaštvo

Nosioci lista u Podgorici Jakov Milatović, Jelena Borovinić Bojović, Danilo Šaranović i Luka Rakčević podnijeli su niz zahtjeva za hitnim dostavljanjem informacija od organa lokalne uprave i gradskih preduzeća, koji se tiču drastičnog uvećanja broja zaposlenih u tim organima u periodu nakon izbora.

Oni ukazuju da je nezakonito djelovanje predsjednika Izborne komisije Glavnog grada (IKGG) i funkcionera DPS-a Veselina Vukčevića od početka bilo samo “kupovanje vremena nelegitimnoj gradskoj upravi, kako bi nastavili sa zloupotrebom javnih resursa u partijske svrhe”.

“Dok Vukovićevi izvršioci prljavih radova čine sve da spriječe jasno iskazanu izbornu volju, koja je DPS ostavila u zaostatku od čak 10 mandata u Glavnom gradu, njihovi direktori i rukovodioci u tehničkom mandatu koriste priliku i svakog dana nemilosrdno zapošljavaju na desetine i stotine ljudi, kršeći zakone i zloupotrebljavajući lokalne resurse”, ukazali su nosioci izbornih lista sa oktobarskih lokalnih izbora.

Oni upozoravaju sve direktore i rukovodioce odlazećeg DPS sistema da dobro razmisle prije nego li nastave sa svojim nezakonitim radnjama, jer će se u danima koji slijede detaljno češljati sva dokumentacija i o svemu informisati Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

“Umjesto što po ko zna koji put partijske interese stavljaju ispred interesa našeg Grada, neka dobro razmisle o svom djelovanju, koje ugrožava gradske finansije i dodatno opterećuje već opterećena gradska preduzeća. Takvo djelovanje DPS-a je direktno usmjereno protiv interesa Podgorice i odmah prestanu sa takvim štetnim aktivnostima”, ukazali su nosioci pobjedničkih izbornih lista.

Na prethodno održanim lokalnim izborima u Glavnom gradu, lista predvođena Demokratskom partijom socijalista (DPS) osvojila je 24 odbornička mandata, dok su liste predvođene Evropom sad (ES), Demokratskim frontom (DF), Demokratama (DCG) i Građanskim pokretom URA osvojile 34 odbornička mandata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
01.12.2022-15:17 15:17

A što ako vi lažete i ako od toga nema ništa….

Prevaranti
01.12.2022-15:30 15:30

…… i mešetari ovog dvojca Milatović Spajić. Apostoli!!! Recite narodu koliko ste oštetili državu sa mešetarenjem Bitcoins-a i kako mislite podić minimalne plate i penzije na 1000.00 Eura. Kako koji tako sve gori ili SJAŠE MURTA DA UZJAŠE KURTA.
PS. Premda je ovaj narod izgleda podesan za plasiranje laži političkog šljama.