Sjednica Skupštine opštine Budva na kojoj je trebalo da se raspravlja o zahtjevu Demokrata, Crnogorske i GP Ura o poništenju protokola koji je predsjednik opštine Marko Carević sklopio sa turskom kompanijom „Mia investments“, trajala je samo nekoliko minuta. Carević je ranije najavio da će podnijeti ostavku ukoliko protokol bude poništen.

Većina odbornika, njih 20, nije podržala dnevni red, na kome je bila samo ta tačka, pa je predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović zaključio zasijedanje.

Za predlog dnevnog reda glasalo je 13 odbornika, od kojih 12 iz stranaka koje su predložile raspravu. Protiv rasprave izjasnili su se odbornički klubovi DF-a i DPS-a.

Protokolom koji je Carević potpisao sa turskom kompanijom predviđeno je da opština odobri gradnju luksuznog hotela „Mia Budva“ i dvije zgrade od po 15 spratova u krugu Jadranskog sajma, ali uz obavezu da turska kompanija uporedo izgradi i opremi vrtić na lokaciji koju odabere lokalna vlast.

Demokrate, Crnogorska i Ura, koje sa Demokratskim frontom čine vladajuću koaliciju u Budvi, tražile su da Skupština opštine poništi taj protokol, te da Carević odustane od obećanja da će opština dati saglasnost za gradnju hotela i dvije petnaestospratnice, uz obrazloženje da je sporna vlasnička struktura kompanije „Mia investment”.

Carević je, osim problema koje ima sa koalicionim partnerima, u posljednje vrijeme u fokusu javnosti i oko slučaja plaže Ploče. Kako mediji prenose, plaža Ploče čiji je do prošle godine zakupac bio Nebojša Carević, brat gradonačelnika Budve, još nije data u zakup. Plaža Ploče početkom maja radila je bez validne dokumentacije i važećeg ugovora,  što su tada utvrdile i nadležne inspekcije. Međutim, nakon toga, inspekcije nijesu preduzimale ništa drugo. Jednom riječju bezakonje.  

Komentari

avatar