Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Nišić: Dvogodišnji plan konsultacija između Rusije i Srbije je skandal, zamka Otvorenog Balkana sada očigledna

''Krajnje je vrijeme da se uozbiljimo i da ispunimo očekivanja EU partnera, kako bi izbjegli zamrzavanje pregovora koje upravo prijeti Srbiji, čime bi naša država nesumnjivo postala lak plijen zamke zvane Otvoreni Balkan i rusko-srpskog sveta, koja je sada očigledna''

Dvogodišnji plan konsultacija između Rusije i Srbije je ne samo neviđeni skandal, nego i najnovija potvrda da je zvanična Srbija pod potpunom kontrolom i uticajem zvanične Rusije. Ovakav sporazum prijetnja je za cijeli region a i alarm za Zapad, da se mora pružiti adekvatan odgovor na moguće posljedice primjene navedenog sporazuma, o čijim se odredbama u javnosti vrlo malo i zna, saopštila je direktorica SD-a Irma Nišić.

Vučićevo poređenje Kosova i Ukrajine na zasijedanju GS UN-a, može se shvatiti i kao namjera novog konflikta na Zapadnom Balkanu, koji zasigurno neće zaobići ni Crnu Goru. Ovim sporazumom dodatno su NATO i EU interesi u našem regionu poljuljani.

“Krajnje je vrijeme da se uozbiljimo i da ispunimo očekivanja EU partnera, kako bi izbjegli zamrzavanje pregovora koje upravo prijeti Srbiji, čime bi naša država nesumnjivo postala lak plijen zamke zvane Otvoreni Balkan i rusko-srpskog sveta, koja je sada očigledna. Takvom konceptu, koji nažalost ima podršku i među crnogrskim političarima, mora se stati na put, jasno profilisanom i EU orjentisanom spoljnom politikom, a jedini način su vanredni parlamentarni izbori”, zaključuje u Nišić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve