Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Nimanbegu novi lider Force

Novi trenuci u izmjenama političke strukture FORCE, je izbor novog Glavnog odbora i izbor novog predsjednika partije, na kojem će čelu nakon 16 godina rukovođenja Nazifa Cungua, naslijediti poslanik Genci Nimanbegu, kojega je danas izabrala izborna Skupština Force, naglašava se u saopštenju

Na danas održanoj četvrtoj izbornoj Skupštini Nove demokratske snage – FORCE poslanik Genci Nimanbegu izabran je za predsjednika te partije.

Kako su naveli, na ovoj skupštini FORCA je izabrala nove partijske organe upravljanja, sa novim pozicijama partijskih struktura koje će pozitivno uticati na unaprjeđenje i predstavljanje stranke i naroda koga ona predstavlja. Pored formiranja i restrukturiranja organa upravljanja, dodaju, Skupština je izglasala novi Statut i novi politički Program partije.

“Novi trenuci u izmjenama političke strukture FORCE, je izbor novog Glavnog odbora i izbor novog predsjednika partije, na kojem će čelu nakon 16 godina rukovođenja Nazifa Cungua, naslijediti poslanik Genci Nimanbegu, kojega je danas izabrala izborna Skupština Force”, naglašava se u saopštenju.

Cungu je u svom obraćanju, napominju iz Partije, istakao da je Forca osnovana sa plemenitim ciljevima kako nacionalnih tako i građanskih za odbranu dostojanstva svakog pojedinca, da bi ostvarili težnje za boljim životom. On je takođe istakao da danas Forca postaje još jača.

“Osnažujemo naše političke strukture i stvaramo osnovu za sledeće nove pobjede koje će dati doprinos u obezbjeđivanju mira i stabilnosti za sadašnje i buduće generacije“, naglasio je Cungu na izbornoj Skupštini.

Novo izabrani predsjednik i budući lider Force Genci Nimanbegu je u svom prvom obraćanju kao predsjednik partije, rekao pred delegatima da je četvrta izborna skupština Force novi demokratski standard za albanske partije i dokazuje da promjena pozicija dolazi prirodno, tečno i kao politička i ljudska razboritost.

„Danas slobodno mogu reći da je “nada” riječ dana. Moramo vratiti nadu ljudima da će naše društvo biti ne samo ravnopravno sa drugima po pravima i mogućnostima ovdje u Crnoj Gori već i više od toga, biti društvo dijaloga, razboritosti u donošenju odluka i poštovanje najviših ljudskih i političkih moralnih principa. Kao nacionalna stranka, imamo potrebu da vratimo nadu kod Albanaca da je Albanac nesalomiv gdje god da se nalazi, da je biti Albanac najveći ponos, da je govoriti albanski najveća ljubav i da je odgajanje dijeteta kao Albanca veliko dostignuće.

Dakle, kaže Nimanbegu,  Albanci u Crnoj Gori moraju da shvate da njihovi problemi dobijaju “najpravedniji i najprenosiviji glas samo sa Novom demokratskom snagom kao nacionalnom strankom”.

“Preplavi me osjećaj radosti kada shvatim da sva moja odricanja, neprekidan rad, veliko zalaganje i uloženi trud, zapaženi i cijenjeni od Vas, a danas ste me počastili ovom odgovornošću“, istakao je novoimenovani predsjednik Force.

Prema njihovim riječima, obnovom kadrova i novim načinom funkcionisanja partije, koristeći dosadašnja iskustva, FORCA će nastaviti sa prioritetima programa koje su autentično predstavljanje Albanaca u Crnoj Gori.

“Ekonomski razvoj u opštinama sa većinom albanskog stanovništva, smanjenje programskih razlika i bolja saradnja sa drugim albanskim političkim subjektima i drugim subjektima sa progresivnim demokratskim strategijama i programima iz zemlje i inostranstva, nastavak rada na demokratizaciji društva, kao i nastavak rada kao pouzdan partner na putu ispunjavanja uslova za punopravno članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji”, dodaje se u saopštenju.

Na ceremonijalnom dijelu Skupštini su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, političkih partija kao i nevladinog sektora, kao što su: ambasadorka Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan, konzul  Albanije u Crnoj Gori Adi Hodža, potpredsjednik Demokratske Partije Socijalista (DPS)  Abaz Dizdarević, šef Poslaničkog Kluba Demokratskog Fronta (DF) Slaven Radunović, poslanice Demokratske Crne Gore gospođe Zdenka Popović i  Tamara Vujović, potpredsjednik Gradjanskog pokreta URA, Goran Đurović, u ime Socijalističke Narodne Partije  Andrija Ćetković, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović, poslanica u Skupštini CG, iz Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković, predsjednik Bošnjačke Stranke Crne Gore Ervin Ibrahimović, predsjednik Liberalne partije i poslanik Andrija Popović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, predsjednik Liste Za bolji Bar Radomir Novaković–Cakan, predsjednik Stranke za demokratsko djelovanje i narodni poslanik u Skupštini Srbije Shaip Kamberi, predsjednik SO Bujanovac Enver Ramadani, predsjednik Albanske alternative Nik Đelošaj, ujedno i predsjednik Opštine Tuzi, predsjednik Demokratske stranke Fatmir Đeka, takođe poslanik u Skupštini Crne Gore, predsjednik Demokratske unije Albanaca Mehmet Zenka, politički direktor Albanskog demokratskog saveza Bujar Hasangjekaj, ujedno i predsjednik Skupštine opštine Gusinje, predsjednik Demokratskog saveza Crne Gore Saubih Mehmeti, predsjednik Građanskog pokreta Perspektiva Amir Holaj, predsjednik Centralne albanske partije za integracije  Isat Jakupi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve