Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nimanbegu: Može li se slaviti uz albanske i zastave OVK, pa glasati da DF uđe u Vladu

Otvoreno pita lidere Foruma-jesu li obavijestili međunarodni faktor o namjeri Foruma da u Vladu uvede Demokratski front?

Poslanik Albanske liste i predsjednik Force Genci Nimanbegu pitao je da li se može pobjeda na izborima u Tuzima slaviti uz albanske zastave i zastave OVK, a da se poslije deset dana glasa da četiri ministra iz Demokratskog fronta uđu u Vladu. On je to kazao reagujući na jučerašnje saopštenje Albanskog foruma, iz kojeg su ga nazvali “lažnim poslanikom” koji ne poštuje koalicioni sporazum.

Nimanbegu je na svom Facebook profilu istakao da je lijepa osobina Albanaca da podržavaju jedni druge u dobrim djelima i da ga odvraćaju od loših djela.

“Podržavao sam Nika i onda kada je sa narodom zabarikadirao policajce Krivokapića i Dritana a Nikola ostao u svojoj kancelariji. Nikolu sam razumio i kad je bio protiv Nike. Rekao sam našem ministru da napusti sjednicu Vlade kada se glasalo o Sporazumu sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Interesantno, u ovih 10 dana jedan me je pokušavao uvjeriti da dam glas za uvođenje 4 ministra Fronta u Vladu, dok je drugi tražio da dam ostavku kako bi isti glas osigurali u slučaju da ja odbijem”, ističe Nimanbegu.

Kako je dodao, iz negodovanja na Facebooku i po medijima nakon raspuštanja Skupštine “jasno je da je to nešto veliko što sam im ja upropastio”.

“Ali, uvjeren sam da to nije bilo ništa plemenito i u interesu Albanaca jer bi da je bilo dobro i korisno za nas, to podržali Kosovo, službena Albanija, SAD i zemlje EU”, navodi Nimanbegu

Otvoreno pita lidere Foruma-jesu li obavijestili međunarodni faktor o namjeri Foruma da u Vladu uvede Demokratski front.

“Što je s dijasporom koju tako moćno koristite u kampanjama, jeste li ih pitali? Može li se slaviti pobjeda u Tuzima uz albanske zastave i zastave OVK a nakon 10 dana poslanik glasati za ulazak četiri ministra iz Demokratskog fronta u Vladu? Možda može, ali ne mojim glasom! Ne glasom Albanske liste koja nosi i moje ime Genci Nimanbegu – Nik Gjeloshaj.  Bog voli Albance, pravdu i pravo jer sam svojim stavom striktno poštovao dogovor Albanske liste gdje se kaže da „ako se dobiju dvije političke funkcije, ministar pripada Forumu, a poslanik Novoj demokratskoj snazi Forca. ” Uz to, ovim sam i odvratio Albance da se miješaju u gustu čorbu prljave politike koju miješa Beograd. Albanci ne smiju kušati ni jesti zdjelu ove beogradske čorbe čak ni za 100 radnih mjesta u Vladi koja ima podršku Vučića i Dodika”, naglašava Nimanbegu.

Glasao je, kaže, da Crna Gora uđe u NATO, da Tuzi postanu samostalna opština i bez referenduma, glasao je za prostorni plan Crne Gore, spas “Kohe javore”, povratak Valdanosa i mnoge druge odluke i zakone.

“Bio sam pored svakog Albanca od Ulcinja do Rožaja. Ali danas sam jako ponosan i srećan što neću nositi prokletstvo generacija da budem partner Vučiću i Dodiku za pregršt funkcija i da okrećemo leđa Kosovu, Albaniji, dijaspori i SAD-u”, zaključio je Nimanbegu.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Terra_nova
17.03.2023-13:12 13:12

Čestiti Albanci i Crnogorci će vazda biti na istoj strani u Crnoj Gori, on koji misle da mogu nešto ušićariti u Otvorenome Bezdanu na račun Crne Gore a u korist Albanije i Srbije – grdno su se prevarili – taj savez gradjen je na nečasnom i pokvarenom dogovoru, koji prvom prevarom završava u krvi – NE DAJTE SE VARATI ALBANCI, PRIJATELJSTVA NE POSTAJU PREKO NOĆI – NO VJEKOVNIM SUŽIVOTOM…