Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikšić jeste Cetinje i Cetinje jeste Nikšić, a Cetinje i Nikšić su Crna Gora

,,Poštuju ovaj dan brojni dobronamjerni Nikšićani, potpuno iskreno i bez manipulisanja vjerom i vjerskim osjećanjima''

Predsjednik OO DPS-a Nikšić, Ivan Mitrović reagovao je na jučerašnja dešavanja u tom gradu.

Kako je naveo, Nikšićani su oduvijek imali poseban odnos prema 12. maju i slavi Svetog Vasilija Ostroškog.

”Uvijek su ga osjećali kao svoj praznik. Oni koji vjeruju, ali i ateisti su imali odnos poštovanja prema tom danu. Poštovali su ga i poštuju ga svi, i Crnogorci i Srbi i pripadnici drugih naroda, i oni koji podržavaju politiku DPS-a i oni koji podržavaju politiku drugih partija. Poštuju ovaj dan brojni dobronamjerni Nikšićani, potpuno iskreno i bez manipulisanja vjerom i vjerskim osjećanjima.

Poštuju ga oni koji ne manipulišu i oni koji ne kalkulišu, oni koji ne žele podjele i oni koji ne žele razbrajanja, oni koji poštuju prava svakog pojedinca”, naveo je on u saopštenju.

Zbog svega ovoga jučerašnja izjav, kako navodi, „vojvode“ Mandića u crnogorskom parlamentu, ostavila je u čudu većinu Nikšićana.

”Ne poštujući državu, institucije, a prije svega ne poštujući ni zdravlje Nikšićana i zdravlje svih građana Crne Gore, kovitlajući samo njemu razumljivim poređenjima, pozva građjane Nikšića da izađu na litiju i pokažu da je Nikšić Cetinje.

„Gospodine“ Mandiću, Nikšić jeste Cetinje i Cetinje jeste Nikšić, a Cetinje i Nikšić su Crna Gora. Crna Gora ponosna na svoju istoriju, tradiciju, viševjekovnu državnost i postojanje. To Cetinje i taj Nikšić, nijesu neka nebitna sela kako skoro rekoste, nego simboli trajanja Crne Gore, a gubilišta vaše velikosrpske politike.

Naši časni i čestiti preci s ponosom su gradili ovu zemlju, koju vi pokušavate poništiti, ne shvatajući koliko ste i jučerasnjim gestom mali i neznačajni u odnosu na njenu gordost i viševjekovnu postojanost.

Pokazali ste koliko ste zaslijepljeni mržnjom prema Crnoj Gori i koliko vam nista nije sveto pa ni Sveti Vasilije Ostroški kog ste zloupotrijebili na najprizemniji način. Pokazali ste i pravo lice litija i na šta one liče kad ih takvi kalkulanti i protivnici Crne Gore organizuju. Pokazali ste na kraju da ne poštujete ni crkvene velikodostojnike kad im onako iza skupštinske govornice sa porukama, a kasnije sa vašim pristalicama prirediste onakvu nepriliku”, naveo je Mitrović.

Nadalje Mandiću poručuje:

”Biće Crne Gore, dok je i Cetinja i Nikšića, i svih njenih gradova, i svih njenih građana, njenih sinova i kćeri, koji će je čuvati od vas i takvih poput vas. Jer mi volimo svaku njenu stopu, čuvamo i štitimo život svakog njenog građanina, za razliku od vas, koji se konstantno pozivate na čuvanje svetinja, a ne čuvate i ne cijenite ono što je najsvetije – ljudski život.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve