Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Ukrajina danas brani evropsku bezbjednost i slobodu, Bulajić o ”tuđem ratu” priča iz tuđe glave

''Ukrajina danas brani nešto mnogo skuplje. Brani evropsku bezbjednost i slobodu kao univerzalnu i temeljnu evropsku vrijednost' Ne bi se moglo reći da kolega Strahinja Bulajić sve ovo ne zna''

Ne iznenađuje da potpredsjednik Nove srpske demokratije Strahinja Bulajić, smatra kako odbrana univerzalnih vrijednosti koje su u moralnom i istorijskom temelju i Crne Gore i Crnogoraca, i koje su nas udružile u savez sa najrazvijenijim zemljama evropskog i evroatlantskog prostora, predstavlja “tuđi rat”, saopštio je Andrija Nikolić, član Predsjedništva i poslanik DPS-a.

“Da ostavimo po strani da je počeo tu priču ničim izazvan, jer Savjet za odbranu i bezbjednost nije uopšte ni imao na dnevnom redu slanje crnogorskih vojnika bilo đe, niti o tome može da odlučuje bez saglasnosti Skupštine, na čijem čelu se Bulajić slučajno zatekao. Zar je borba za pravo svakog naroda na planeti da sam odlučuje o svojoj budućnosti tuđi rat?! Je li tako mislio o tom pitanju i kada se Crna Gora borila da ostvari to pravo? Je li i tada mislio da dozvolu za naš izbor treba da nam odobri Srbija? Kao što, reklo bi se, Bulajić danas takvo pravo u odnosu na Ukrajinu, “odobrava” Rusiji. Odobrava joj i agresiju na susjednu i bratsku Ukrajinu, čija je borba za slobodu, nezavisnost i goli opstanak, po Bulajiću, – tuđi rat?! Ili će prije biti, da tuđi i prljavi osvajački rat protiv Ukrajine, vode oni sa kojima Bulajić verbalno i nedostojanstveno sadejstvuje, sa pozicije predsjednika Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Ruskom Federacijom”, rekao je Nikolić.

Prema njegovim riječima,  Ukrajini svi treba da se poklonimo.

“Ne samo zato što brani svoj dom. To se svuda podrazumijeva. Osim u jednom dijelu Crne Gore. Na našu sramotu. Nego, prvenstveno zato što Ukrajina danas brani nešto mnogo skuplje. Brani evropsku bezbjednost i slobodu kao univerzalnu i temeljnu evropsku vrijednost. Ne bi se moglo reći da kolega Strahinja Bulajić sve ovo ne zna. Prije će biti da priču o tuđem ratu, priča iz tuđe glave”, zaključio je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve