Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje antidržavni čin uništavanja mermerne ploče na spomeniku na Ravnom lazu posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka, prvog u porobljenoj Evropi. Nažalost, gotovo vijek nakon tog herojskog čina sljedbenici kvislinške ideologije skrnave pod okriljem mraka obilježja najvećih vrijednosti Crne Gore, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Miloš Nikolić (foto arhiva)

“Sa gnušanjem osuđujemo i vandalski atak na crnogorsku zastavu u Bijelom Polju, i sve učestalije pokušaje omalovažavanja crnogorskih simbola, kao i istorijskog partizanskog crnogorskog podviga u Drugom svjetskom ratu. Trinaestojulski ustanak predstavlja istorijsku vertikalu naše državnosti bez kojeg ne bi bilo ni 21. maja, niti današnje Crne Gore”, saopštio je Nikolić.

Kako je dodao, DPS želi da odam priznanje policiji za izuzetno efikasnu akciju nakon bezumnog skrnavljenja zastave Crne Gore u Bijelom Polju, u očekivanju da će isto tako reagovati i drugi državni organi, i u ovom i drugim slučajevima atakovanja na državno dostojanstvo.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve