Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nikolić sa iseljenicima u Istanbulu: Nezavisnost Crne Gore naša najljepša priča

Nikolić je  tokom zvanične posjete Republici Turskoj, održalo sastanak i sa iseljenicima okupljenim oko udruženja “Karadağ – Montenegro”

Predsjednik odbora za iseljenike, Andrija Nikolić istakao je da je obnovljena nezavisnost najljepša zajednička priča Crne Gore i njenih iseljenika, napominjući da su upravo predstavnici dijaspore ugradili sebe u temelje crnogorske nezavisnosti i doprinijeli dugoročnom boljitku naše države i generacija koje dolaze.

Nikolić je  tokom zvanične posjete Republici Turskoj, održalo sastanak i sa iseljenicima okupljenim oko udruženja “Karadağ – Montenegro”.

Predsjednik udruženja “Karadağ – Montenegro” Mustafa Deniz, upoznao je goste sa najvažnijim aspektima i ciljevima ove organizacije, te predstavio buduće aktivnosti. Tokom sastanka, predstavnici iseljenika posebno interesovanje izrazili su za procedure izdavanja i samog značaja iseljeničke knjižice.

Član delegacije Odbora Dragutin Papović predstavnicima iseljenika predstavio je mogućnosti koje nudi novi Zakon o saradnji Crne Gore sa dijasporom – iseljenicima, ističući da je stvorena široka lepeza mogućnosti kojima država Crna Gora pokazuje posvećenost uspostavljanju bližih odnosa sa svojom dijasporom.

Poslanik Ervin Ibrahimović istakao je da učesnike sastanka karakteriše i objedinjuje ljubav prema Crnoj Gori i svom rodnom kraju.

“Upravo ta odlika treba da bude vodilja koja će dovesti do jedinstva unutar iseljeničke zajednice, naglašavajući da politička ili neslaganja druge vrste ne smiju uticati na zajednički cilj”, zaključio je Ibrahimović.

Delegacija Odbora održala je sastanak i sa počasnim konzulom Crne Gore u Istanbulu, Suverom Akanom. Tom prilikom, predsjednik Odbora Nikolić zahvalio je na doprinosu promociji Crne Gore u Republici Turskoj i animiranju investicionih aktivnosti turskih investitora.

Nikolić je takođe iskazao otvorenost Odbora za učešće u okviru svojih nadležnosti, u budućim aktivnostima Počasnog konzulata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve