DPS je spreman za dijalog sa opozicijom i unapređenje izbornog zakonodavstva, ali razgovora o tehničkoj vladi ne može i neće biti kazao je, u intervjuu za Pobjedu, Miloš Nikolić, poslanik DPS-a.

Dio opozicije, ipak, vjeruje da će tehničke vlade biti. Iz DF-a je rečeno da će podržati produženje roka za rad Odbora za izborno zakonodavstvo pod uslovom da se prethodno donese odluka o tehničkoj vladi. Nikolić jasno poručuje da je DPS spreman za dijalog.

“Spremni smo da unapređujemo izborno zakonodavstvo i da radimo na svim segmentima od značaja za društvo i da nađemo sa opozicijom zajednička rješenja. Međutim, razgovora ili eventualnog dogovora o tehničkoj vladi ne može i neće biti. Kao što samjrekao ranije, odluke o tehničkoj vladi neće biti”, kazao je Nikolić.

Najavu Demokratskog fronta da će krenuti u nove proteste, Nikolić vidi kao iznuđen potez kako bi se izborili za lidersko mjesto u opoziciji.

“Nakon odbijanja da se uključe u rad Odbora, DF je pretrpio izvjesnu političku štetu i ovo je jedan od načina kojim to pokušavaju da saniraju. Dakle, u pitanju je običan politički marketing koji neće završiti bilo kakvim rezultatima”, ocijenio je Nikolić.

Dodaje i da mu niko, kao članu Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, u međunarodnim kontaktima nije rekao da se za zemlje Zapadnog Balkana planira novi pristup u pregovorima ili neko novo partnerstvo.

“Za sada takvih razgovora nije bilo. Na svim adresama potencirana je važnost integracije Zapadnog Balkana u EU kao dugoročnog rješenja za stabilnost i prosperitet regiona. Lično smatram da bi svaka druga vrsta partnerstva bila rizična, te da Crna Gora mora posvećeno nastaviti da radi u procesu integracija kako bi bila spremna za članstvo onda kada se za to stvore uslovi u samoj Evropskoj uniji”, zaključio je Nikolić.

 

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve