Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić poslanicima vlasti: Predaja državne imovine u ruke druge države je krivično djelo

''Do vremena knjaza Danila kada je gispodar birao mitropoliju.Ili ne priznajete taj istorijsko – državni kontinuitet države Crne Gore. Dakle ovaj Zakon je u suprotnosti sa tim. On se sukobljava sa više od pet vjekova crnogorske istorije''

“Sve ovo što budete uradili danas ili za koji dan podliježe krivičnoj odgovornosti. Predaja državne imovine u ruke druge države je krivično djelo.” Ovim riječima se poslanicima vlasti obratio juče poslanik DPS-a Andrija Nikolić na sjednici skupštinskog Zakonodavnog odbora na kome se raspravljalo o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Ne možete vi u zakonu nas da ubjeđujete da je tradicionalna crkva ona koja nije imala veze sa državom Crnom Gorom. Crnogorska pravoslavna crkva je bila državna crkva u Crnoj Gori više od 450 godina. I u vrijeme Crnojevića i u vrijeme Petrovića”, naglasio je on.

On je istakao da je u vrijeme Petrovića CPC čak bila nasljedna mitropolija, što je kako kaže, nezabilježen primjer u pravoslavlju.

“Do vremena knjaza Danila kada je gispodar birao mitropoliju.Ili ne priznajete taj istorijsko – državni kontinuitet države Crne Gore. Dakle ovaj Zakon je u suprotnosti sa tim. On se sukobljava sa više od pet vjekova crnogorske istorije”, rekao je Nikolić.

Glasovima sedam poslanika vladajuće većine Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore juče se izjasinoda je Predlog zakona o izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti u skladu sa Ustavom i pravnim poretkom Crne Gore.

Prethodno je ministar pravde Vladimir Leposavić u obraćanju pred odborom kazao je da se u važećem Zakonu o slobodi vjeroispovijesti nalaze norme koje su nelegalne, neustavne i nelegitimne. Na sjednici se juče desio presedan kada je Lešposavić na kraju rasprave o izmjenama tog zakona odbio da odgovara na pitanja poslanika.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve