Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Podzemni prolaz kod Rimskog trga i divlje parkiralište kod hrama slika onih koji upravljaju Podgoricom

Kaže da je obaveza Glavnog grada Podgorica da sredi pješačku zonu, koja se sada koristi kao divlji parking

Na prostoru između Rimskog trga, podzemnog pješačkog prolaza do Hrama imamo sliku nesposobne gradske podgoričke vlasti koje deenijama uludo troši novac građana za prazne projekte i nesznanje i nesposobnost da se započeto i projektovano završi, ocijenio je danas Predrag Nikolić iz Građanskog pokreta URA.

Predrag Nikolić

“Kada krenete s Rimskog trga preko puta Bulevara Sv. Petra Cetinjskog imate podzemni prolaz koji je građane koštao preko milion eura, gdje liftovi nijesu u funkciji, a koristi se kao javni toalet – zaključilo bi se po „mirisima“.  Na drugoj strani do Hrama imate prema DUP-u pješačku zonu. Radi se o unutrašnjem prostoru Moskovske ulice, Bulevara Sv. Petra Cetinjskog i Bulevara Džordža Vašingtona. Tu je umjesto pješačke zone divlji parking”, navodi Nikolić.

Kaže da je obaveza Glavnog grada Podgorica da sredi pješačku zonu, koja se sada koristi kao divlji parking.

“Neodgovornost Glavnog grada nije jedini problem. To što taj dio izgleda kao smetlište i sramota za odgovorne – ni to nije najveći problem. Najveći problem je što se divlje parkiralište nalazi dijelom na ploči koja je iznad podzemne garaže. Ploča je projektovana na osnovu predviđenog opterećenja, a to su zelena površina i pješaci – ne parkiralište! I postoji opasnost od loma konstrukcije”, pojašnjava Nikolić.

Navodi da bi Glavni grad Podgorica trebao pod hitno da završi svoju obavezu.

“U isto vrijeme dio Bulevara Džordža Vašingtona poznatiji kao Crnogorski Montenapoleaone, sa dvije trake u oba pravca ima problem sa „četiri žmigavca“. Ta zona treba da se proglasi za zonu vozila bez mogućnosti zaustavljanja”, ističe Nikolić.

On dodaje da se ovim otvara i priča oko formiranja taxi stanica i najbliže zaustavne stanice za taksiste gdje bi se isključivo izlazilo iz taksi vozila.

“Ne na sred puta i ne gdje vam padne na pamet – nego tamo gdje se ne krši zakon o saobraćaju”, zaključuje Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve