Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Ova zemlja je na koljenima, hitno joj treba državno odgovorna vlada

''Danas su sve njene institucije paralisane. Parlament je zloupotrijebljen u cilju ostvarivanja partijsko-politickih interesa DF, i imamo na djelu opstrukciju zahtjeva parlamentarne većine da se zakaže sjednica Skupštine''

Član Predsjedništva i poslanik Demokratske partije socijalista Adnrija Nikolić poslao je danas nedvosmilenu poruku na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu – Crna Gora je na koljenima, hitno joj je potrebna nova vlada, a državi lojalni ljudi.

Tokom polemike sa poslanikom DF-a Predragom Bulatovićem, Nikolić je podvukao da je do nedavno, Crna Gora bila primjer funkcionalne drzave.

“Danas su sve njene institucije paralisane. Parlament je zloupotrijebljen u cilju ostvarivanja partijsko-politickih interesa DF, i imamo na djelu opstrukciju zahtjeva parlamentarne većine da se zakaže sjednica Skupštine”, jasan je.

Nikolić je u odgovoru Bulatoviću rekao da razumije potrebu DF-a da razvlasti DPS, ali napominje da DPS nije na vlasti od 2020. godine.

“Na vlasti je predsjednik DPS , koji je šef države i jedina je funkcionalna institucija u zemlji,” rekao je Nikolić.

Što se tiče mogućeg formiranja manjinske vlade, Nikolić je podsjetio na ono što je već saopšteno javno kao stav – DPS neće biti konstituent te Vlade.

“To znači da mandatar neće biti iz naših redova, a mandataru pripada pravo da poziva partije i ljude u Vladu. Prvi put smo ponudili manjinsku podršku nakon posljednjih parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine i obrazložili da smo spremni da kao partija opozicije podržimo Vladu koju bi formirale proevropske stranke nove većine, sa ciljem da usmjerimo državu u pravcu evropskoh razvoja”, naglasio je on.

Nikolić je istakao, da je tada prihvaćena ponuda DPS-a, danas ne bi bili u ovakvoj situaciji.

“Crna Gora je upala u ozbiljan problem. Od integracione euforije na riječima dobili smo integracionu apatiju na djelu. Naša vlada nije u stanju da se priduruži sankcijama protiv anticivilizacijskog čina agresije, koji je Rusija sprovela u Ukrajini. Ova zemlja je na koljenima, i što prije joj je potrebna kompetentna vlada, državi lojalnih ljudi”, upozorava on.

Na kraju, napominje da je sada je stvar u rukama mandatara.

“Sada treba da vidimo šta će uraditi mandatar. Da li ćemo podržati Vladu, odlucicemo na organima stranke, nakon što budemo upoznati sa njenim programom i sastavom. Vjerujem da je to jedino ozbiljan i odgovoran pristup”, rekao je poslanik DPS-a.

 

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
GilePG
23.03.2022-15:18 15:18

Najvažnije je da se svi izjasnite o Srebrenici, LGBT pravima i sankcijama Rusiji jer to su najbitnije, životne stvari !!!