Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Osuđujemo prijetnje upućene predsjedniku HGI Adrijanu Vuksanoviću

Zastrašuju načini na koje se danas u Crnoj Gori želi ućutkati svaki vid javne riječi koji ne korespondira sa kleronacionalističkom vizijom društva, kakvu zagovara znatan dio aktuelne vlasti, rekao je Nikolić

Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje gnusne prijetnje i govor mržnje upućen predsjedniku Hrvatske građanske inicijative Adrijanu Vuksanoviću, rekao je Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

“Zastrašuju načini na koje se danas u Crnoj Gori želi ućutkati svaki vid javne riječi koji ne korespondira sa kleronacionalističkom vizijom društva, kakvu zagovara znatan dio aktuelne vlasti. Najjezivije prijetnje upućene gospodinu Vuksanoviću, stoga, samo su nastavak onoga što je već neko vrijeme sveprisutno, a ohrabreno ili retorikom ili nečinjenjem vlasti”, kazao je Nikolić.

Iako zgroženi, kaže da nažalost nijesu iznenađeni, “jer se besprizorne poruke odobravaju od strane internet portala koji već duže promoviše šovinizam i mržnju, a koji i sam putem svojih stranica neprekidno na najagresivnije načine poziva na obračun sa neistomišljenicima”.

“Za takav “rad” ove je godine osnivač portala “nagrađen” mjestom rektora Univerziteta Crne Gore, što je samo još jedan detalj koji govori o potpunom posrnuću crnogorskog društva.

Demokratska partija socijalista ovim putem poziva nadležne da hitno pronađu autora prijetnji gospodinu Vuksanoviću, ali i da izvršna vlast konačno počne da radi ono što je u njenom domenu kada su u pitanju mediji – a to je praćenje sprovođenja zakonskih odredbi, koje su komentarom upućenim gospodinu Vuksanoviću još jednom prekršene”, zaključio je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve