Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Optužbe Abazovića u kojima Đukanovića povezuje sa Srebrenicom su sramne

Optužbe Abazovića u kojima predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, povezuje sa genocidom u Srebrenici, su sramne i bijedne, poručio je portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić

Optužbe Abazovića u kojima predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića, povezuje sa genocidom u Srebrenici, su sramne i bijedne, poručio je portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

Nikolić

“Sramne – jer su apsolutna neistina i morbidna izmišljotina. A bijedne – jer ih je Abazović izgovorio za sarajevski medij u trenutku kada se u nekim djelovima Crne Gore napadaju građani islamske vjere i njihova imovina, od strane fašista i šovinista. Svi ovi napadi koincidiraju sa najavom velikosrpskih nacionalista, koji otvoreno negiraju genocid u Srebrenici, čiji duhovni vođa i politički otac mitropolit Amfilohije muslimane naziva “lažnim ljudima, lažne vjere”, da će nakon izbora upravo sa Abazovićem da čine izbornu većinu”, naveo je Nikolić.

Zabrinjavajuće je, kako ističe,  što ovo nije prvi put da URA iznosi špekulacije povodom genocida u Srebrenici.

“Svjedočili smo u kampanji da je visoka funkcionerka ove partije izbjegla da najgori zločin poslije II svjetskog rata u Evropi nazove pravim imenom. DPS će uvijek stajati na stubu odbrane, multietničke, multikonfesionalne i građanske Crne Gore i svaki pokušaj manipulacije ovim tekovinama crnogorskog društva, kao ovaj posljednji Abazovićev, snažno ćemo osuditi”, rekao je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve