Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Ohrabruju nas poruke podrške evropskoj perspektivi

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić čestitao je šefu Delegacije EU u Crnoj Gori ambasadoru Aivu Oravu i ambasadorima zemalja Evropske unije u Crnoj Gori 9. maj – Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić čestitao je šefu Delegacije EU u Crnoj Gori ambasadoru Aivu Oravu i ambasadorima zemalja Evropske unije u Crnoj Gori 9. maj – Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom.

Andrija Nikolić

“U trenutku kad se naš kontinent bori protiv globalne pandemije izazvane korona virusom, koja prijeti našim životima i ekonomskom razvoju, dočekujemo jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Evrope. U godini jubileja, kada s ponosom obilježavamo 75 godina od pobjede nad fašizmom i 70 godina od Šumanove deklaracije, prisjećamo se epohe u kojoj je Evropska unija otvorila proces pomirenja i ujedinjenja na evropskom kontinentu, obezbjeđujući prava i prosperitet građanima svih njenih članica”, naveo je Nikolić.

Kako je dodao, ponosna na slavnu antifašističku istoriju, Crna Gora danas još jednom potvrđuje svoju privrženost evropskim vrijednostima i nepokolebljivu želju da unaprijedi kvalitet života svakog njenog građanina.

“Ohrabruju nas poruke podrške evropskoj perspektivi našeg regiona, upućene sa nedavno održanog Samita EU – Zapadni Balkan, kao i brza reakcija Evropske unije, u vidu snažne finansijske podrške regionu, zbog efikasnijeg suočavanja sa posljedicama izazvanim pandemijom korona virusa”, poručio je Nikolić, dodajući da se nada da ćemo zajedničkim naporima uspješno prevazići aktuelnu globalnu krizu, te da ćemo poučeni užasnim posljedicama ideologije fašizma nastaviti da jačamo ideju Evrope ujedinjene u različitostima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve