Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Nikolić: Odlučno ćemo štititi mir, sigurnost, imovinu ljudi i javne resurse dok vršimo vlast

O svim incidentima obavijestiće Posmatračku misiju OEBS-a i druge međunarodne partnere, kaže Nikolić.

Pristalice opozicije, pretežno koalicije stranaka okupljene oko Demokratskog fronta, organizovali su u više crnogorskih gradova okupljanja kojima se na agresivan način, provociranjem građana – čak i novinara –  uzvikivanjem nacionalističkih parola, vrijeđanjem crnogorskih institucija, provociranjem policijskih funkcionera, korišćenjem stranih zastava, blokadom ulica pokušava ugroziti građanski mir u Crnoj Gori i sprovocirati na reakciju građane drugačijeg političkog opredjeljenja, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

“U toku današnjeg dana huligani su nasrtali na pripadnike bošnjačko – muslimanskog stanovništva i oštetili njihove objekte u Pljevljima. U nekoliko navrata upadali su u opštinske stranačke prostorije DPS, uništavali imovinu..

Ovim putem poručujemo da uvijek poštujemo demokratsku volju građana, ali divljaštvo, huliganstvo, i nasrtanje na imovinu političkih neistomišljenika i pripadnika druge vjere, i blokiranje ulica i gradova ne mogu da prođu u građanskoj Crnoj Gori, dok mi vršimo vlast”, dodaje Nikolić.

O svim incidentima obavijestiće Posmatračku misiju OEBS-a i druge međunarodne partnere, kaže Nikolić.

“Pozivamo nadležne organe da u skladu sa svojim ustavnim dužnostima zaštite, red i mir. Za svaku posledicu koju ovi huligani budu proizveli, direktno ćemo tražiti krivca u redovima njihovih političkih lidera”, poručuje Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve