Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Ne želimo stvoriti neku novu crkvu u Crnoj Gori

“To je potpuna neistina. Riječ je o zakonu koji na jednaki način reguliše položaj svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori i riječ je o zakonu koji je usaglašen sa najvišim međunarodnim-pravnim standardima. Još uvijek čekamo mišljenje Venecijanske komisije”, navodi Nikolić

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić, kazao je povodom predloženog Zakona o slobodi vjeroispovijesti da su netačne insuinacije da crnogorska vlast nastoji stvoriti neku novu crkvu u Crnoj Gori.

Nikolić ističe da nije tačno da je u pitanju zakon koji se bavi SPC.

“To je potpuna neistina. Riječ je o zakonu koji na jednaki način reguliše položaj svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori i riječ je o zakonu koji je usaglašen sa najvišim međunarodnim-pravnim standardima. Još uvijek čekamo mišljenje Venecijanske komisije”, navodi Nikolić.

Za konkurenciju je, dodaje on, od cijelog zakona jedino sporno pitanje imovine.

“Pitanje imovine je regulisano samo kroz jedan član, na pravedan način i ne odnosi se samo na SPC, već na sve vjerske zajednice u Crnoj Gori”, objašnjava Nikolić.

Neistina su, kaže, insuinacije da crnogorska vlast nastoji stvoriti neku novu crkvu u Crnoj Gori.

“To nije tačno, već će crnogorska vlast predano raditi na obnovi onoga što je autokefalna crnogorska crkva, kroz ono što što smo već imali kroz istoriju, bez pokušaja da se stvara nešto novo. Prisutni smo jednoj snažnoj anticrnogorskoj histeriji, koja se ovih dana plasira iz Crne Gore, Srbije, Rusije…”, dodao je Nikolić.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve