Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Napadi na pripadnike UP još jedan oblik specijalnog rata protiv Crne Gore i njene suverenosti

Kako je naveo, jedino mjerilo za napredovanje u službi biće profesionalnost prema obavezama i ispunjavanje onoga što su zakonom propisane obaveze i procedure

Napadi koji se ovih dana dešavaju u odnosu na pripadnike Uprave policije predstavljaju još jedan od oblika vođenja specijalnog rata protiv države Crne Gore i njene suverenosti, kazao je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

“U prethodnim nedeljama bili smo svjedoci brojnih napada na pripadnike Uprave policije. Prvo su prethodili fizički napadi, zatim verbalni napadi, a onda i targetiranje, diskriminacija i omalovažavanje pripadnika Uprave policije i njihovih porodica na društvenim mrežama i u pojedinim medijima.

Sve to je kulminiralo danas kada smo imali priliku da pročitamo jedno neprimjereno saopštenje u kojem se poziva na prebrojavanje krvnih zrnaca pripadnika Uprave policije i na prebrojavanje shodno nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti. Ono što želim da istaknem jeste da dok je god Demokratska partija socijalista stožer vlasti neće biti bilo kakve diskriminacije po bilo kom osnovu ne samo u Upravu policije već ni u bilo kom drugom državnom organu”, kazao je Nikolić.

Kako je naveo, jedino mjerilo za napredovanje u službi biće profesionalnost prema obavezama i ispunjavanje onoga što su zakonom propisane obaveze i procedure.

“Vjerujemo apsolutno u ono što je odlučnost, kapacitet i snaga nadležnih državnih organa da zaustave nasrtaje na ustavni poredak države Crne Gore i dugoročno osiguraju stabilnost i mir na području države Crne Gore.

Vjerujemo da će i pripadnici civilnog sektora odnosno sredstava javnog informisanja, takođe osuditi napade koji se dešavaju u odnosu na pripadnike Uprave policije, a koji se dešavaju samo zbog toga što svoj posao obavljaju u skladu sa zakonom, onako kako je to propisano u redovnoj proceduri”, zaključio je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve