Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Nikolić: Mandić zloupotrijebio Skupštinu, opozicija će imati adekvatan odgovor

''Mnogo bitnije je zašto se uzurpira demokratsko pravo opoziciji i Skupštini, ko to radi, sa kojim ciljem i kome se čini usluga. Poznato je da nekada opozicija bojkotuje rad parlamenta, ali nije poznato da to čini skupštinska većina'', rekao je Nikolić

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić saopštio je da je Skupština Crne Gore potpuno zaključana i zloupotrebljena od strane njenog predsjednika Andrije Mandića. Najavio je adekvatan odgovor opozicije.

Nikolić je na pres konferenciji rekao da već peti dan parlamentarna većina ne obezbjeđuje rad parlamenta.

“Mnogo bitnije je zašto se uzurpira demokratsko pravo opoziciji i Skupštini, ko to radi, sa kojim ciljem i kome se čini usluga. Poznato je da nekada opozicija bojkotuje rad parlamenta, ali nije poznato da to čini skupštinska većina”, rekao je Nikolić, prenosi Pobjeda.

Prema njegovim riječima poznato je da je otkazano saslušanje premijera i ministra unutrašnjih poslova.

“U međuvremenu je bez konsultacije Kolegijuma pomjerena sjednica Premijerskog sata za subotu. Ova neozbiljnost predstavlja potpunu degradaciju parlamenta. Ako smo imali paf paf vladu, imamo truc truc parlament”, kazao je Nikolić.

On je najavio da će opozicija imati adekvatan odgovor.

“Mi smo i danas planirali da tražimo hitnu sjednicu parlamenta na kojoj bismo preispitivali dalje učešće opozicije u radu parlamenta”, rekao je.

Dodao je da će donijeti odluku o daljem načinu rada, jer se na Kolegijumima samo konsultuje parlamentarna većina i tako se donose odluke.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve