Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Nikolić: “Leševi” Miodraga Perovića

Miodrag Perović, profesor Matematičkog fakulteta, medijski tajkun, vlasnik koncerna “Vijesti” i siva eminencija građanskog pokreta URA, očito ovu životnu lekciju nikada nije naučio. Ili možda, jednostavno, kategorija gore pomenutog srama za njega kao čovjeka ne postoji, još od onog trenutka kada se zbog neostvarenih i nerealnih političkih ambicija okrenuo protiv onih koji su mu, između ostalog i život spasili

Miodragu Peroviću istorija će namijeniti strogu kaznu kao nekom ko je na tacni nudio Crnu Goru velikodržavnim interesima iz regiona zbog lične sujete, neutoljive želje za novcem i uvećanjem kapitala, i prije svega – nerealnih političkih ambicija. Taj “leš” Perović dok je Crne Gore i Crnogoraca, nikada neće moći da zakopa, poručio je u autorskom tekstu portparol Demokratke partije socijalista Miloš Nikolić.

Tekst Miloša Nikolića prenosimo u cjelosti:

,,Kolege, pogotovo vi koji namjeravate da se bavite naučnim radom, budite oprezni kada budete pisali svako slovo u svojoj karijeri, jer ono predstavlja trajan i neoboriv dokaz, zauvijek. Ubica leš može i da sakrije ali vi svoj ne možete nikad, jer će neko i posle dvadeset ili trideset godina čitati to što ste pisali a vrijeme će pokazati koliko ste bili u pravu. Zato vodite računa o svojim “leševima”. “

Ovako je jednom prilikom, tokom predavanja na predmetu Upravno pravo, govorio profesor Stevan Lilić tokom moje druge godine studija na Fakultetu pravnih nauka. Često su mi odzvanjale ove riječi u ušima i stalno sam ih imao u vidu kada sam debatovao sa svojim političkim protivnicima, izlagao u Skupštini ili pisao saopštenja. Uvijek svjestan ubojitosti riječi, odgovornosti za svaku od njih ali i činjenice da i za dvadeset ili trideset godina kada se budem prisjećao svog političkog djelovanja, treba da budem u stanju da svoje “leševe” pogledam u oči, ne spuštajući posramljeno pogled u stranu.

Miodrag Perović, profesor Matematičkog fakulteta, medijski tajkun, vlasnik koncerna “Vijesti” i siva eminencija građanskog pokreta URA, očito ovu životnu lekciju nikada nije naučio. Ili možda, jednostavno, kategorija gore pomenutog srama za njega kao čovjeka ne postoji, još od onog trenutka kada se zbog neostvarenih i nerealnih političkih ambicija okrenuo protiv onih koji su mu, između ostalog i život spasili.

Iako je teško odlučiti se odakle početi “obdukciju”, vratimo se na Perovićeve “leševe”.

Jedan od njih pojavio se prije nekoliko dana na stranicama udarne medijske pesnice Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori – Vijestima. Zapanjuje lakoća kojom Perović u tom tekstu vrijeđa građane Crne Gore i preko 50.000 članova DPS-a nazivajući ih izdajnicima i pljačkašima.

Pogotovo je skandalozno, kada takva optužba dolazi od čovjeka koji je izdao sve one koji su mu pomogli da stvori ono što je stvorio, a protiv “diktature” se borio tako što se nesmetano, decenijama, bez problema i moralnih dilema – bogatio. Kako i po koju cijenu je to radio, o tome najbolje mogu da svjedoče njegovi nekadašnji bliski saradnici koji se osjećaju prevareno ili njegovi zaposleni, koji se osjećaju pokradeno, jer im većinom zarade uplaćuje na minimalac.

U tekstu Perović pominje i Tuđemilsku bitku kao vertikalu crnogorske državnosti. Svakako bi bilo interesantno da pita svoje koalicione partnere iz DF-a, šta misle o tom istorijskog događaju. Iste one koji su nebrojeno puta za skupštinskim govornicama govorili kako Tuđemilska bitka predstavlja osnov fašističko-dukljanske ideologije čiji je idejni tvorac Sekula Drljević?!

Ipak vrhunac srama, “leš” koji će trajno i decenijama pratiti Perovića, je konstatacija da je partizansko shvatanje Crne Gore mrtvo.

Ovakvoj besmislici ne treba dalja elaboracija baš kao i licemjernom potcjenjivanju inteligencije crnogorskih građana tvrdnjom da se Marko Milačić ili Milo Božović istinski zalažu za članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji.

Miodrag Perović dočekao je svojih 5 minuta slave. Sva propaganda kojom je godinama zavijao u crno crnogorsko društvo i stvarao opšti utisak beznađa – konačno se isplatila. Došao je u priliku da svojom političkom igračkom URA, kapitalizuje svo to crnilo, sve hajke i trule kompromise. Posebno onaj koji često u javnosti spominje Milan Knežević, prisjećajući se koliko je “ruskih para” otišlo u Vijesti 2016. za medijsku pripremu onoga što je planirano 16. oktobra.

Ipak, ono što otežava vinost Perovića je i okolnost što je njemu, za razliku od najvećeg dijela časnih glasača URA-e, potpuno jasan redosljed daljih poteza koji su sračunati s namjerom da uruše crnogorsku suverenost a potom i kao prirodnu posljedicu ukinu njenu nezavisnost. Kao profesor matematike, Perović odlično zna šta stoji na kraju algoritma osmišljenog za rušenje najvećeg zajedničkog neprijatelja. Jasno je da on vodi u neminovno razdržavljenje Crne Gore. Zato je rezultat obdukcije Perovićevih leševa: krivično djelo teško ubistvo. U pokušaju. U pokušaju, jer je stasala crnogorska omladina koja je spremna da odbrani Crnu Goru od raznih perovića (i Miška i Gojka), davidovića, jovićevića i svih onih koji su ovih dana isukali “kame” na Crnu Goru. Otud i tolika haranga na prošlonedeljni skup posvećen ljubavi prema sopstvenoj državi.

Ipak, iako će Perovićevo djelo ostati u pokušaju, istorija će mu namijeniti strogu kaznu kao nekom ko je na tacni nudio Crnu Goru velikodržavnim interesima iz regiona zbog lične sujete, neutoljive želje za novcem i uvećanjem kapitala, i prije svega – nerealnih političkih ambicija. Taj “leš” Perović dok je Crne Gore i Crnogoraca, nikada neće moći da zakopa”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve