Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nikolić: Lekić politički zatvorenik DF-a, na temelju neustavnog Zakona pokušava da postane premijer

Ponovio je da dugotraju političku krizu u državi treba riješiti na vanrednim parlamentarnim izborima

Suočavamo se sa dugotrajnom političkom krizom, kao i okolnošću u kojoj Crna Gora ubrzano klizi prema anarhiji, ocijenio je član Predsjedništva DPS-a Andrija Nikolić u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

Stoga, ističe da sve veći broj odgovornih ljudi prepoznaje interes da bude na protestima, uz ocjenu da se do zrelije demokratske javnosti dolazi dijalogom.

“Dok god na teritoriji Crne Gore djeluju strukture koje su lojalne Beogradu i Moskvi, odakle se sprovodi jaka i agresivna propaganda, teško će se postići puna stabilnost u Crnoj Gori”, smatra Nikolić.

Ponovio je da dugotraju političku krizu u državi treba riješiti na vanrednim parlamentarnim izborima.

“Parlamentarna većina od 41 poslanika se oglušila o upozorenja EU da ne usvaja Zakon koji nije u skladu sa Ustavom”, podsjeća Nikolić.

Dodaje da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najavio mogućnost djelovanja ka sudu u Strazburu, odnosno da će koristiti sve pravne instrumente da ospori atak na Ustav suverene i demokratske države.

“Država trpi ozbiljnu finansijsku štetu. Očekujem brojne sudske procese u kojima će se ispitivati djelovanje ove i prethodne parlamentarne većine”, navodi Nikolić.

Ocjenjuje da je lider DEMOS-a Miodrag Lekić politički zatvorenik DF-a i čovjek koji je, kako kaže, pristao na igru DF-a, “iako su se rastali u ne tako prijatnim scenama kada je Lekić bio lider tog političkog saveza”.

“Danas je u novoj kampanji i pokušaju da na temelju neustavnog Zakona postane predsjednik Vlade koja ne bi bila legitiman partner međunarodne zajednice zbog činjenice da je obrazovana u skladu s nekim nedobronamjernim i neustavnim praksama”, pojašnjava Nikolić, dodajući da je na snazi očajnički pokušaj da se odbrani neodbranjivo – rezon formiranja Vlade na bazi rušenja Ustava sopstvene države.

“Izvjesnost proklizavanja prema međunarodnoj izolaciji će rasti u mjeri u kojoj parlamentarna većina bude gurala zemlju u autodestruktivnu poziciju formiranja Vlade koja ne bi bila legitiman partner međunarodne zajednice”, poručuje Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve