Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Krivokapić da inicira provjeru povjerenja Vladi

U Crnoj Gori imamo jednu neodrživu situaciju u kojoj Zdravko Krivokapić ostaje premijer uprkos činjenici da nema podršku 41 poslanika, koliko je neophodno da on ostane na toj funkciji, saopštio je poslanik DPS-a Miloš Nikolić

U Crnoj Gori imamo jednu neodrživu situaciju u kojoj Zdravko Krivokapić ostaje premijer uprkos činjenici da nema podršku 41 poslanika, koliko je neophodno da on ostane na toj funkciji, saopštio je poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

On je, u izjavi za Radio Crne Gore, istakao da Crna Gora suštinski nema Vladu i da bi Krivokapić morao da zatraži od Skupštine provjeru povjerenja.

Nikolić je naglasio da je u društvu katastrofalno stanje, da nemamo usvojen budžet, policijski službenici nemaju goriva za automobile, naveo je da je u prosvjeti revanšizam u prosvjeti, kao i blokada evropskog puta.

“Imamo jednu društvenu anarhiju, potpuno bezakonje i to je posljedica činjenice što Vlada više ne postoji. Formalno imamo vladu, ali suštinski nemamo jer ona više nema podršku parlamenta”, kazao je Nikolić.

Istakao je da se postojeći društveni ambijent mora brzo razriješiti.

“Građani i društvo su talac onoga što su odnosi partija nove parlamentarne većine, koje se boje pada Vlade i novih parlamentarnih izbora. To je jedno nezamislivo politikanstvo”, ocijenio je Nikolić.

Dodatno je naveo da Vlada više nema nikakav legitimitet i da zato ne može doći do usvajanja važnih odluka i zakona.

“Krivokapić bi morao da zatraži od Skupštine provjeru povjerenja”, kazao je Nikolić i podsjetio da je to Đukanović uradio krajem 2015., početkom 2016. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve