Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Izjava Radulovića nedostojna funkcije koju obavlja

Nikolić na Twitteru piše da je ključno pravilo diplomatije suzdržavanje od izjava i ocjena koje vrijeđaju građane i zemlju domaćina

Izjava novoizabranog šefa diplomatije Đorđa Radulovića da je protjerivanje ambasadora Srbije Vladimira Božovića ishitren čin je nedostojna funkcije ministra vanjskih poslova Crne Gore, ocijenio je Andrija Nikolić, poslanik DPS i bivši šef Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore.

Ministar Radulović je u intervjuu listu Dan kazao da ukraćivanje gostoprimstva ambasadorima zasigurno nije mjera dobrosusjedskih odnosa, već ishitren čin.

Nikolić na Twitteru piše da je ključno pravilo diplomatije suzdržavanje od izjava i ocjena koje vrijeđaju građane i zemlju domaćina.

”Slavljenje Podgoričke skupštine današnjem vremenu, novi je poziv na ukidanje Crne Gore”, napisao je Nikolić.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore proglasilo je 28. novembra ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata i zatražilo da napusti Crnu Goru.

”Nakon dužeg i kontinuiranog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore, ponašanja i izjava nespojivih sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije, nakon više usmenih i pisanih upozorenja na neprihvatljivost ovakvog ponašanja, juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. nazvao ”oslobođenjem” i ”slobodnom voljom” crnogorskog naroda, čime je još jednom, na najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo”, saopšteno je tada iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve