Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nikolić: Ivanovićeva kontrola štete

Jasno je, dakle, otkud se za nekada nezavisan medij, sve češće koristi ime “štampana Svetigora”, poručio je Nikolić

Podaci koje smo nedavno u Parlamentu čuli – da je koalicija Demokratskog fronta platila pola miliona eura u kampanji za oglašavanje u medijima koncerna Vijesti; da se Željko Ivanović dogovarao sa njemu omraženim Željkom Mitrovićem da mu za 13 miliona eura proda (čitaj: proda Vučiću) svoje medije; da je od srpskog M-TEL uzeo 1,7 miliona eura – bacaju sasvim novo svijetlo na uređivačku politiku ovog medija. Jasno je, dakle, otkud se za nekada nezavisan medij, sve češće koristi ime “štampana Svetigora”. O drugim izvorima njihove “nezavisnosti” nećemo ovoga puta, saopštio je danas portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

Nikolić

Kako ističe, bilo je očekivano da će Ivanović, promptno, na naslovnici poreći ove optužbe, koje mu je uputio njegov doskorašnji marketinški klijent Milan Knežević; da će negirati da je prodaja TV Vijesti srpskim vlastima bila samo pitanje cijene; da će u najmanju ruku podići tužbu protiv Kneževića koji ga je prikazao kao stub velikosrpske i Amfilohijeve propagande…

“Naravno, to se nije desilo. Ivanović o Kneževiću ćuti, dok u isto vrijeme, poput portparola, za beogradske medije najavljuje da će Zdravko Krivokapić osnovati stranku. Valjda smatra da je to adekvatna osveta Kneževiću i Mandiću, za to što su prekršili “zakon ćutanja” i otkrili tragove srpskog novca upumpanog u Vijesti”, navodi portparol DPS-a.

Umjesto pojašnjenja i opravdanja, koje, dodao je Nikolić, s pravom očekuju svi oni crnogorski suverenisti koji su vjerovali “Vijestima”, ovih dana nam se učestalo serviraju stavovi raznih političkih marginalaca.

“Jedan u nizu je, vlastima u Srbiji javno najomraženiji, a tajno najomiljeniji opozicionar, Dragan Đilas.  Sve kvalifikacije koje je ovaj kontroverzni biznismen i srpski političar izrekao o DPS-u sasvim su logične kada dolaze iz pera kuma i najboljeg prijatelja Mlađana Đorđevića. Kum Đorđević bio je koordinator čuvenih plemenskih skupština još za vrijeme referenduma u Crnoj Gori. Kum je jedan je od intimusa čuvenog Rešetnjikova, bivšeg direktora ruskog Instituta za strateška istraživanja, za koji su mnogi tvrdili da je najmanje veze imao sa strategijom i naukom, ukoliko se pod strategiju ne podvedu sve one aktivnosti usmjerene na destabilizaciju Crne Gore, pred oktobar 2016. Dragan Đilas, rodonačelnik tabloida, rušitelj Đinđićeve Demokratske stranke, cenzor i kontrolor medija za vrijeme dok je bio na vlasti, gradonačelnik Beograda često povezivan sa raznim korupcionaškim aferama i na kraju razbijač srpske opozicije zaista nema ni jednu potrebnu kvalifikaciju da svojim stavovima podučava građane Crne Gore šta im je činiti”, ističe Nikolić.

Kako je rekao, forsiranje Đilasa kao i Ivanovićeva nedavna kolumna kojom se kao napada srpski predsjednik, mogu se podvesti pod “kontrolu štete”, poznat marketinški metod da se umanje loše posljedice.

“U konkretnom slučaju, loše posljedice kompromitujuće činjenice da se medij koji je nekad bio ikona suverenista valja i nudi po srpskom tržištu, da ga finansiraju srpske firme, Crkva, i razni velikosrpski krugovi… Imajući u vidu sve ove okolnosti i nova saznanja, jasno je da je i najnoviji današnji pamflet kojim se vještački, isforsirano i lažno napada patriotski skup, održan prije dvije nedjelje a u isto vrijeme pokušava diskreditovati DPS, ništa drugo do zaostali dug u robno – novčanoj razmjeni Ivanovića i njegovih klijenata”, zaključuje Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve