Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Nikolić: Bez DPS-a nema stabilne Vlade

Želimo da stvorimo široki front, navodi on, ''široku vladinu koaliciju koja će voditi ubrzanim putem Crnu Goru ka EU''

Svaka Vlada koja bi se formirala bez DPS ne bi bila ni stabilna ni jaka, ni dovoljno odgovorna Vlada u pogledu isporučivanja rezultata građanima ali i na evropskom putu, kazao je Andrija Nikolić, poslanik Demokratske partije socijalista ( DPS) za RTV Nikšić, gostujući u emisiji Kontakt.

„Ukoliko bude dovoljno pameti, hrabrosti i odgovornosti neće biti puno kalkulacija. Nego će oni politički subjekti koji čvrsto vjeruju u evropsku budućnost Crne Gore, naći za shodno da pronađu zajednički imenitelj i da se na toj platformi udruže, podijele odgovoprnost i obaveze i obavežu se pred građanima Crne Gore. Na način – mi smo se potrudili da budemo politički odgovorni, bez obzira na to kome ste ukazali povjerenje.

Želimo da stvorimo široki front, navodi on, “široku vladinu koaliciju koja će voditi ubrzanim putem Crnu Goru ka EU”.

“Koja će imati kvalifikovanu većinu u parlamentu za donošenje najvažnijih odluka u dijelu pravosuđa i svim drugim važnim pitanjima. Takvu koaliciju bi pozdravila međunarodna zajednica. A takve stabilne Vlade ne može biti bez Demokratske partije socijalista. Zato što je jezgro ovih vrijednosti o kojima govorimo-evropskim integracijama, težište našeg programa. Te vrijednosti su temeljni principi na kojima bi DPS bio spreman da sarađuje i učestvuje u budućoj Vladi, nakon parlamentarnih izbora“, zaključio je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve