Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Nikolić: Arben Jakupi prijeti našim ljudima iz dijaspore

''Pozivamo sve ljude u našoj dijaspori da slobodno glasaju na ovim, i svim budućim izborima. Da svojim glasom odrede sudbinu svoje države i pravac njenog daljeg razvoja kako bismo Crnu Goru zajedničkim snagama pridružili demokratskim državama''

Stalni pritisci na dijasporu Crne Gore iza kojih stoje zvanični državni organi poprimaju obrise skandalozne histerije. Umjesto da pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Arben Jakupi izrazi zahvalnost dijaspori na tome što ne propušta priliku da pomogne svojoj domovini i njenim građanima, odvažio se da javno prijeti našim ljudima iz dijaspore da će biti obespravljeni, tako što im se u perpsektivi može oduzimati pravo glasa, saopštio je član Predsjedništva i poslanik DPS-a Andrija Nikolić.

“Nema tu ništa čudno, Jakupi radi po uputstvima ostataka apostolske Vlade Zdravka Krivokapića, u kojoj su sjedjeli i populisti iz Evrope sad i koja je na početku svog mandata pokušala da progura dokument kojim bi i formalno dijaspora bila diskriminisana i nepravedno odstranjena, i to čak pod prijetnjom oduzimanja crnogorskog državljanstva. To im tada nijesmo dozvolili, a ni sada nećemo dopustiti bilo kakav pokušaj obespravljivanja naših građana koji privremeno žive i rade u inostranstvu”, naveo je Nikolić.

Stoga, dodaje, poručuju i Milatoviću i Jakupiju da su ideje koje ovih dana zastupaju – od isljeđivanja dijaspore do ukidanja prava glasa – kažnjive zakonom i da neće oklijevati da podnesemo krivične prijave protiv inicijatora ako se prijetnje, govor mržnje i pokušaji diskriminacije nastave.

“Pozivamo sve ljude u našoj dijaspori da slobodno glasaju na ovim, i svim budućim izborima. Da svojim glasom odrede sudbinu svoje države i pravac njenog daljeg razvoja kako bismo Crnu Goru zajedničkim snagama pridružili demokratskim državama, baš onakvim u kojima trenuto živi i radi naša dijaspora”, zaključio je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve