Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Abazović da ne prilagođava mišljenje Venecijanske komisije političkim potrebama

Upozoravamo potpredsjednika Vlade i parlamentarnu većinu da ne prilagođavaju mišljenje Venecijanske komisije političkim potrebama i da ga ne tumače selektivno, kaže se u saopštenju koje potpisuje Andrija Nikolić, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Upozoravamo potpredsjednika Vlade i parlamentarnu većinu da ne prilagođavaju mišljenje Venecijanske komisije političkim potrebama i da ga ne tumače selektivno, kaže se u saopštenju koje potpisuje Andrija Nikolić, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

”Nemojte da atakujete na Ustav i da rušite princip podjele vlasti, jer onda dolazimo u fazu u kojoj ćete nas natjerati da preispitamo svrhu našeg daljeg učešća u radu Parlamenta. Dijalog vlasti i opozicije o ključnim sistemskim odlukama kojeg odbijate da pokrenete, imperativ je za zemlju kandidata za članstvo u EU, posebno zbog činjenice da imate tijesnu parlamentarnu većinu”, kazao je Nikolić.

”Ukoliko ne odustanete od ideje apsolutne kontrole nad sistemom vlasti i ustupaka koje činite ultranacionalistima iz vladajuće koalicije, bićete direktno odgovorni za urušavanje proevropske politike Crne Gore” dodao je Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve