Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikčević: Odbor povjerenika u Tivtu je Komnenovićeva produžena ruka

Ona je ocijenila da je na posljednjoj sjednici Odbora povjerenika demonstriran predizborni politički marketing u punom smislu te riječi

Savršeno je jasno, kako Demokratskoj partiji socijalista (DPS), tako i ostalim opozicionim partijama, a vjerujemo i građanima, koga trenutno predstavlja aktuelna izvršna vlast u Tivtu, oličena u predsjedniku Opštine, gospodinu Komnenoviću. Vidjeli su građani, u predvečerje 10. maja u koliko kolona se razvrstala nekada jedinstvena lista „Narod pobjeđuje“ koja je činila okosnicu vlasti u Tivtu, poručila je predsjednica Opštinskog odbora DPS-a u Tivtu Dubravka Nikčević.

– Bivša vlada, na koju su za kratko vrijeme gotovo svi već zaboravili, imenovala je petočlani Odbor povjerenika u Tivtu, kako bi se premostilo nefunkcionisanje SO Tivat. I tu ne bi bilo ništa sporno da samo imenovanje povjerenika nije bilo netransparentno a opseg nadležnosti koji im je ciljano imputiran toliko široko interpretiran da se postavlja pitanje da li su potrebni parlament i 32 odbornika ako baš sve može sa „5 u 1“?! – kazala je ona.

Nikčević je ukazala na to da Komnenović “obilato koristi ovo privremeno tijelo, koje je trebalo da postoji isključivo kako bi razmatralo one odluke koje su urgentne ili bi se njihovim nedonošenjem nanijela znatna materijalna šteta”.

– Naravno, sinhronizacija između aktuelnog predsjednika opštine i, prije svega, predsjednika Odbora povjerenika, prilikom predlaganja i podrške za odluke koje valja sprovesti na sjednicama Odbora povjerenika je neupitna, kao što je neupitan i izraženo populistički i politički pristup usvajanja odluka. Ovdje, moramo biti nešto umjereniji kada su u pitanju predstavnici ministarstva u odnosu na „lokalne“ predstavnike u Odboru, kako zbog stručnosti tako i zbog djelimične uzdržanosti u pristupu odlučivanju – istakla je ona.

Nikčević ističe da se to pokazalo i prilikom potvrđivanja odluke “koju je predsjednik opštine, svojevremeno, brže bolje, donio prilikom imenovanja izvršnog direktora Komunalnog preduzeća, koristeći vakuum u nefunkcionisanju Skupštine opštine, kako bi direktora ovog preduzeća imenovao na puni mandat od četiri godine”.

– Ako je i od aktuelnog predsjednika opštine, mnogo je, mnogo u smislu davanja sebi tolikih ovlašćenja, više od dozvoljenog, a definitivno, više od prihvatljivog, jer jedino ispravno bilo je imenovanje vršioca dužnosti direktora na rok od šest mjeseci – dodala je ona.

Ona je ocijenila da je na posljednjoj sjednici Odbora povjerenika demonstriran predizborni politički marketing u punom smislu te riječi.

– S obzirom na to da je usvojen niz odluka koje su jako prijemčive određenim kategorijama građana zbog visine finanijskog efekta koji im donosi, ali u tajmingu koji jedino znači političku promociju aktuelne izvršne vlasti u svrhe pridobijanja glasova – objašnjava Nikčević.

Stoga, ona poručuje da će posvećeno pratiti rad ovog privremenog tijela i ukazivati na politizaciju usvojenih odluka.

– A sa posebnom pažnjom ispratićemo godišnji Izvještaj o radu predsjednika opštine i organa lokalne uprave i službi opštine Tivat za 2021. godinu – zaključila je Nikćević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve