Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Nije formiran Anketni odbor za Možuru: Poslanici nisu mogli da utvrde ko je opozicija, a ko parlamentarna većina

Predsjednik Odbora Dragan Krapović kazao je da je za predsjednicu Anketnog odbora klub poslanika Demokratskog fronta predložio Branku Bošnjak, a DPS je za istu funkciju kandidovao Danijela Živkovića

Administrativni odbor na današnjoj sjednici nije izabrao predsjednika, zamjenika predsjednika i deset članova Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih državnih organa i drugih subjekata u vezi sa projektom vjetroelektrane Možura.

Predsjednik Odbora Dragan Krapović kazao je da je za predsjednicu Anketnog odbora klub poslanika Demokratskog fronta predložio Branku Bošnjak, a DPS je za istu funkciju kandidovao Danijela Živkovića.

Za članove Anketnog odbora predloženi su poslanici Andrija Popović, Božena Jelušić, Suljo Mustafić, Momo Koprivica, Andrija Nikolić i Nikola Rakočević. DF je najavio da će za tu funkciju kandidovati Miluna Zogovića, a čeka se i SNP da predloži svog kandidata.

Krapović je kazao da se predlozi moraju uskladiti u klubovima parlamentarne većine i opozicije.

“Kao što znate, treba odrediti ko je većina, ko opozicija, a mi usred političke krize nemamo način da se to utvrdi osim onog momenta glasanja za aktuelnu Vladu koja je u tehničkom mandatu. Oni koji su glasali za tu Vladu bi trebalo da su vlast, a oni protiv opoziciju”, kazao je Krapović.

Poslanik Luiđ Škrelja kazao je da se otvara dilema tamo gdje je nema.

“Ne može neko na plenumu da bude pozicija, a gore na Odboru opozicija. Mi smo toj Vladi uskratili povjerenje i mi smo opozicija. Ukoliko neko želi da se ovaj odbor formira treba da uvažite predlog DPS-a”. Mi smo spremni da učestvujemo u radu pod ovim uslovima”, kazao je Škrelja.

Krapović je kazao da će nedoumice biti upućene kolegijumu predsjednice Skupštine kako bi se razriješila ta situacija.

Anketni odbor treba da prikupi informacije o postupanju crnogorskih državnih organa i drugih aktera u projektu izgradnje vjetroelektrane Možura, a nakon sprovedene parlamentarne istrage, Odbor će izvještaj dostaviti Skupštini Crne Gore na usvajanje.

Odbor koji će imati 12 članova nije formiran, a za istragu je dat rok od četiri mjeseca, sa mogućnošću da bude produžen, a rokovi za istragu počeće da teku danom formiranja.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve