Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Nije fašizam potpisati falsifikat Temeljnog ugovora, ali jeste politička manipulacija i iznevjeravanje državnih interesa

''Problem nije u namjeri da se sa jednom crkvom potpiše ugovor, već je problem sadržaj tog ugovora''

Odlazeći premijer Abazović juče je kazao da politički procesi nemaju veze sa, kako ga on pogrešno naziva, „Temeljnim ugovorom “, nego sa pravdom. Opijen vlašću, a pothranjen obmanama o sopstvenoj važnosti, još jednom je pokušao da temeljno podvali crnogorskoj javnosti, saopšteno je iz Savjet GI 21. maj Nikšić.

Kako su istakli, nije fašizam tražiti preispitivanje sadržaja Ugovora koji je, prema ocjeni uglednih pravnika, nezavisnog sektora i Akademije nauka, supstancijalno i pravno neodrživ. Staviti potpis ispod takvih falsifikata takođe nije fašizam, ali jeste politička manipulacija i iznevjeravanje državnih interesa. I za to će, nema sumnje, snositi odgovornost. Jer, problem nije u namjeri da se sa jednom crkvom potpiše ugovor, već je problem sadržaj tog ugovora.

“Pravda mora biti sveobuhvatna i dostižna. Kako za ono što je bilo juče, tako i za ono što se čini danas. Sakrivati iza tužilačkih i sudskih postupaka svoje besramne političke odluke koje, kako reče ugledna kritičarka i prethodne vlasti, vrijeđaju zdrav razum građana, još jedan je odraz niskosti i diletantizma. Čudi nas samo kako neki ljudi u Abazovićevoj partiji još uvijek sve to trpe. I pitamo ih: do kada”, zaključuju iz Savjet GI 21. maj Nikšić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ivana
12.07.2022-10:44 10:44

Zamislite da ga KRIVOKAPIC NIJE SMIJO POTPISAT nece u stare dane da ide po sudovima i PRDARI !Pustite ga nek potpise i onda se oglasujte sve dok ne potpise nemate pravo da ga prozivate niti vrijedjate !

Zafalni
12.07.2022-11:16 11:16

Dritko ima obavezu da potpise. Ako pane vlada na izborila mi i komšije glasaćemo za njega.