Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ni riječi o stanu u centru Novog Sada

Njegova neobaviještenost ide dotle da demantuje da ga je smijenio mitropolit SPC Joanikije, i primećuje da ne zna čemu služe i kome dobro mogu donijeti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve, njenoga rada i njega.

Danas se oglasio čelnik Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović i demantovao je za Radio Svetigora navode da ga je smijenio mitropolit SPC Joanikije. Opet je počela priča o SPC i njegovoj ugroženosti. Mogu se prepoznati Gojkove poruke o neobaviještenosti i neznanju, kao i o tendencioznim tekstovima i pisanjima protiv njega i SPC. Može se primijetiti da uvijek uz pominjanje imena njegove malenkosti, on doda i nešto veće, kao npr. rektor, SPC.

Njegova neobaviještenost ide dotle da demantuje da ga je smijenio mitropolit SPC Joanikije, i primećuje da ne zna čemu služe i kome dobro mogu donijeti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve, njenoga rada i njega.

Ali kao što to obično biva Gojko Perović demantuje samo dio pisanija koje se pojavljuju kod nas i u regionu i to ono što njemu odgovara.

Portal „Borba za veru” u tekstu Ekskluzivno: Obračun u mitropoliji crnogorsko-primorskoj objavo je vijest da je „Novi mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije smenio kripto(tajnog)katolika fra Gojka Perovića sa mesta rektora cetinjske bogoslovije. Premestio ga je u Podgoricu, na mesto prote Velibora Džomića. FraGojku je Joanikije pronašao da je kupio stan u Novom Sadu u strogom centru grada, vrednom najmanje 250.000 evra, za koji nije mogao da objasni odakle mu novac.

Iz vrha Srbije Joanikiju dojavljeno da je fra Gojko navodno dobio novac od Miška Perovića i Željka Ivanovića iz koncerna „Vijesti“. To je cena izdaje za koju je fra Gojko dobio Judinih 30 srebrenjaka. Kaže se da priča još nije gotova, i da će verovatno fra Gojko biti pozvan na crkveni sud. No, pratićemo da li će išta biti od toga.“

Tekst su prenijeli mediji u Crnoj Gori i Srbiji.

Rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović ga nije demantovao, kao ni kvadrate stana u Novom Sadu, ni 250 000 eura, ni saradnju sa tajkunima, ni crkveni sud.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
21.07.2021-14:06 14:06

Pa to je sasvim logicno da nema ni rijeci o Gojkovom stanu u Novom Sadu. Vrana vrani oci ne adi u suprotnom bi mnogi popovi iz SPC morali da dokumentiraju sviju imovinu koju su muotrpno stekli prdajuci maglu polupismenim ovcama koje ih slijepo slijede. Hvala na paznji. Odoh malo da se placnem u more i mozda pojedem neku pljeskavicu da pojacam budzet svetosavcima.