Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ni Dobričanin neće prisustvovati sjednici na kojoj se bira nova vlada

Zakazivanjem sjednice parlamenta za četvrtak 28. april uspostavlja se, smatra, opasna politička praksa koja može imati nesagledive posledice na demokratske procese u Crnoj Gori

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin kazao je da neće prisustvovati sjednici parlamenta na kojoj će se birati nova vlada jer, kako je kazao, ne želi da učestvuje u neustavnom prevratu.

“Danas se mi, iz Ujedinjene Crne Gore pitamo da li bi najsmislenije bilo održati minut ćutanja jer se sprema eutanazija demokratije u Crnoj Gori formiranjem neke nove, eksperimentalne, manjinske Vlade”, naveo je Dobričanin.

Zakazivanjem sjednice parlamenta za četvrtak 28. april uspostavlja se, smatra, opasna politička praksa koja može imati nesagledive posledice na demokratske procese u Crnoj Gori.

“Da li će zakazivanje mimo poslovničke procedure i jasnih normi kojima se čuva i zakonitost i ustavnost odlučivanja u najvišem zakonodavnom domu u Crne Gore postati neustavna i veoma opasna praksa koja u politički sistem na mala vrata uvodi anarhizam? U ime Ujedinjene Crne Gore, kao poslanik Skupštine Crne Gore, saopštavam da u ovom neustavnom prevratu nećemo učestvovati jer se njime ruše svi oni principu moderne demokratije za koje se iskreno i bezrezervno borimo”, poručuje Dobričanin.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KLEMENTINA
26.04.2022-15:29 15:29

Stvarno šteta ,ta siva ”EMINENCIJA” kako to da se preživi.

Ojhaojha
26.04.2022-20:07 20:07

Kuku nama za njim..mi to necemo preziveti. Hahahaha