Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Ni danas nije održana konstitutivna sjednica Skupštine Opštine Ulcinj; Bajraktari: Skupštinska služba dokazala da je partijska

Nastavak konstitutivne sjednice, na kojoj je trebalo da dođe do naimenovanja predsjednika SO Ulcinj i Opštine Ulcinj, nije održan ni danas, saopštio je budući predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari

Nastavak konstitutivne sjednice, na kojoj je trebalo da dođe do naimenovanja predsjednika SO Ulcinj i Opštine Ulcinj, nije održan ni danas, saopštio je budući predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari.

“Predstavnici nove većine – iz redova koalicije “Za novi početak” i FORCE kažu da Skupštinska služba nastavlja sa opstrukcijom, te da namjerno odugovlače sa procedurom izbora novog predsjednika lokalnog parlamenta.

Svjedoci smo da ulcinjska opozicija nastavlja brutalne opstrukcije u cilju stopiranja formiranja lokalne vlasti. Danas se nažalost u to uključila i Skupštinska služba, koja je danas bila “Partijska služba”, kazao je Bajraktari.

Kako je podsjetio, nakon jučerašnjeg prekida konstitutivne sjednice Skupštine opštine Ulcinj, odbornici nove većine, njih devetnaest, koju čine koalicija „Za novi početak“ i FORCE, zajedno sa dva odbornika iz Demokrata, koji u ovom sazivu čine opoziciju, predali su zahtjev Službi skupštine za nastavak sjednice danas.

Iz Skupštinske službe, kako dodaje, negiraju da opstruiraju rad lokalnog parlamenta, i tvrde da rade sve u skladu sa zakonom.

“Kao stručna služba ćemo savjesno ispuniti sve svoje obaveze i starati se o zakonitom radu Skupštine, ali ne smijemo prekoračiti granice svojih ovlašćenja, to bi svakako učinili ukoliko bi odlučili da preuzmemo ulogu predsjedavajućeg i “nastavili sjednicu”, kako se to od nas zahtjeva”, navodi se u odgovoru na zahtjev koji potpisuje V.D. Sekretar Besart Resulani.

“Iz Skupštinske službe su informisali odbornike da je predsjedavajuća, Jasmina Hasa – najstarija odbornica u SO Ulcinj, zakazala konsultacije sa predstavnicima odborničkih klubova za sjutra – 27.05.2022.

Kasno sinoć iz Skupštinske službe su informisali i javnost da je nastavak konstitutivne sjednice zakazan za 31.05.20222, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve