Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

NEZAPAMĆENA KAMPANJA PODMETANJA Obavještajno-kriminalne strukture pripremaju sukobe za koje žele da okrive portal Aktuelno, patriote i CPC!

Jasno je da se u ovom slučaju radi o klasičnoj podmetačini karakterističnoj za obavještajno-propagandne i kriminalne strukture. Cilj je kompromitacija naše medijske kuće koja je postala prepoznata kao glas otpora velikosrpskoj i svetosavskoj hegemoniji. Stoga pozivamo građane da ne nasjedaju na falsifikate i podmetanja iza kojih stoje neprijatelji Crne Gore i Crnogoraca čiji je jedini cilj destabilizacija države koja bi postala lak plijen za hegemonističke, ratnohuškačke i kriminalne strukture.

Anticrnogorske, obavještajno-propagandne strukture potpomognute kriminalnim krugovima i jakom konvertitskom bazom izdajnika koju su instalirali djelovi bivše vlasti, zalažu se svim silama da u Crnoj Gori izazovu sukobe pred ustoličenje zvaničnika okupatorske srpske crkve Joanikija Mićovića koje je zakazano za 4. ili 5. septembar. Tačan datum se još uvijek krije.

Osim što obavještajno-bezbjednosno podzemlje nastoji da izazove nerede, najnovija dešavanja ukazuju da za eventualne sukobe koji bi se desili u toku ustoličenja srpskog parareligijskog funkcionera, žele da okrive portal Aktuelno, ali i patriotske organizacije i Crnogorsku pravoslavnu crkvu!

U cilju satanizacije i pripremanja terena da se naše uredništvo i vlasnička struktura predstave kao huškači i ljudi koji su odgovorni za eventualne sukobe, kriminalno-obavještajne strukture plasirale su na društvenim mrežama falsifikovane izjave koje su navodno objavljene na našem portalu.

Falsifikovana izjava Vladimira Lava Lajovića

U falsifikovanoj izjavi koju je za portal Aktuelno navodno dala građanska aktivistkinja i istaknuti borac za Crnu Goru Nataša Karadžić, navodi se da je ”spremna da položi glavu za odbranu Cetinjskog manastira”. U drugoj nepostojećoj izjavi za portal Aktuelno vladika podgoričko dukljanski, bivši sveštenik CPC Vladimir Lajović ”poziva pripadnike katoličke i islamske religije da se u što većem broju 4. septembra okupe na Cetinju”.

Falsifikovane izjave objavljene su na lažnom Facebook profilu ”Sandrasandraa Jovana”, a ispod njih je postavljen veliki broj uvredljivih komentara.

Lažni profil na kome su podmetnute nepostojeće izjave

Kampanja diskreditacije i poziv na sukobe

Jasno je da se u ovom slučaju radi o klasičnoj podmetačini karakterističnoj za pojedine obavještajno-propagandne i kriminalne strukture, koja za cilj ima kompromitaciju naše medijske kuće koja je postala prepoznata kao glas otpora velikosrpskoj i svetosavskoj hegemoniji.

Lajović i Karadžić su u izjavama za portal Aktuelno naglasili da se u ovom slučaju radi o morbidnim falsifikatima koji su im nanijeli nemjerljivu štetu i pričinili velike neprijatnosti.

”Ovo je samo nastavak dugogodišnje kampanje diskreditacije i satanizacije crnogorskih pravoslavnih svještenika, preko raznih MIM stranica i lažnih profila na društvenim mrežama i botova na hibridnim portalima. Cilj kampanje je da izmišljenim aferama, neistinama i poluistinama stvori konfuziju i oslabi otpor ovom duhovnom nasilju svetosavskog vjerskog nacionalizma i instrumentalizacije vjere koju decenijama sprovodi Crkva Srbije za nametanje političke volje i ostvarivanja nelegitimnih ciljeva centara moći van Crne Gore”, rekao je Lajović u izjavi za Aktuelno.

Brutalni falsifikat: Nepostojeća izjava Nataše Karadžić

Nataša Karadžić, inače istaknuta borkinja za prava Crnogoraca, rekla je da je bila zgranuta kad je vidjela da društvenim mrežam kruži njena falsifikovana izjava, ispod koje su bili brojni krajnje uvredljivi komentari.

“Bave se svim i svačim, kako bi nas unizili kao časne patriote i Crnogorce predstavili kao osobe koje pozivaju na sukobe. Mi nikad potpirivali mržnju nijesmo, no čak štaviše, može se viđeti iz priloženog, kao da smo stranci u sopstvenoj državi. Službe pojedinih zemalja iz regiona predano rade na tome, da unize i diskredituju naš časni, ugledni crnogorski identitet, poznat vjekovima po čojstvu i najvišim ljudskim vrijednostima. Mi ćemo se potruditi da u svom domu sačuvamo mir i stabilnost, ali isto tako, neka svima bude jasno, Crnogorci na koljena neće, nikom-nikad. Da je Vječna”, poručila je Karadžić u izjavi za Aktuelno.

Podmetanja i u komentarima

Zamjena teza

Kada su u pitanju motivi ovog akta koji u sebi ima sve elemente krivičnog djela, oni su sasvim jasni – izazivanje tenzija za koje će biti okrivljena naša medijska kuća koja je još odavno najveći problem parareligijskih, obavještajnih, izdajničko-konvertitskih i kriminalnih struktura povezanih sa nesposobnom vladom premijera Zdravka Krivokapića.

”U pitanju je klasično targetiranje ‘nepodobnog’ medija i zamjena teza od strane određenih antidržavnih obavještajno-bezbjednosnih krugova. Ti krugovi pokušavaju da na druge, u ovom slučaju portal Aktuelno, prebace odgovornost za nešto što oni očigledno spremaju. Ovdje je u pitanju klasično propagandno djelovanje određenih segmenata bezbjednosnih službi koje neodoljivo podsjećaju na kriminalne”, rekao je naš sagovornik dobro upućen u djelovanje bezbjednosnih službi, a koji je želio da ostane anoniman.

Kada su u pitanju motivi ovakvog kriminalnog djelovanja, ističe da je situacija jasna.

”Ako uspiju da preko propagande laži i manipulacija stvore sliku da je portal Aktuelno odgovoran za izazivanje nereda, to će vas diskreditovati i time će svetosavska vlast biti oslobođena najvećeg kritičara”, rekao je naš sagovornik.

Odgornost je na nadležnima

Portal Aktuelno obavijestio je nadležne organe – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija i Upravu policije (UP) o brutalnm podmetanjima, kao i o eventualnim posljedicama koje mogu da uslijede ukoliko se ovakve podmetačine nastave.

Da li će i ovoga puta zanemariti pozive portala Aktuelno?

Ovom prilikom pozivamo premijera Zdravka Krivokapića, potpredsjednika Vlade zaduženog za bezbjednosni sektor Dritana Abazovića, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, direktora ANB-a Dejana Vukšića da uzmu u obzir sve okolnosti i ispitaju ovaj slučaj.

Ako ne reaguju i ne zaustave brutalne podmetačine, smatraćemo da podržavaju osobe koje stoje iza ovog ratnohuškačkog djelovanja. Takođe ćemo smatrati da su direktno odgovorni za sve što uslijedi kao posljedica plasiranja ovakvih falsifikata koji za cilj imaju podizanje tenzija i podsticanje sukoba.

Uredništvo portala Aktuelno nikad nije pozivalo na protivustavne radnje, niti smo ikad pozivali na sukobe, pa i ovoga puta apelujemo na sve ljude koji se 4. ili 5. septembra okupe na Cetinju da mirno i dostojanstveno izraze svoje negodovanje povodom ustoličenja funkcionera okupatorske crkve.

Takođe pozivamo građane da ne nasjedaju na falsifikate i podmetanja iza kojih stoje neprijatelji Crne Gore i Crnogoraca čiji je jedini cilj destabilizacija države koja bi postala lak plijen za hegemonističke, ratnohuškačke i kriminalne strukture.

Uredništvo portala Aktuelno

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
NEZAPAMĆENA KAMPANJA PODMETANJA Obavještajno-kriminalne strukture pripremaju sukobe za koje žele da okrive portal Aktuelno, patriote i CPC! – CG Vijesti
16.08.2021-12:21 12:21

[…] Aktuelno […]

!!!
16.08.2021-16:02 16:02

Pa OVO SandraJovana se odavno zna da je sin Gojka Perovica.Ima desetine profila kojima je pecao naivne.Otkriven ubrzo ali evo srpske sluzbe ga i dalje guraju.I naravno “nasa”,koja je isto njihova.U prevodu,ko ne razumije,bagra mantijaska.