Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Neupitna podrška SAD integracionim procesima zemalja regiona

Šef crnogorske diplomatije pozdravio je aktivnosti nove američke administracije na Zapadnom Balkanu, kao i neupitnu podršku SAD integracionim nastojanjima zemalja regiona

Crna Gora je posvećena partnerstvu sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje dodatno učvršćuje zajedničko djelovanje u NATO, što je potvrđeno kroz djelovanje naše zemlje na Samitu”, rekao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović tokom susreta sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Metjuom Palmerom.

Šef crnogorske diplomatije pozdravio je aktivnosti nove američke administracije na Zapadnom Balkanu, kao i neupitnu podršku SAD integracionim nastojanjima zemalja regiona.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova, ministar je naročito istakao važnost što skorijeg otpočinjanja pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, imajući u vidu da će otklanjanje zastoja u ovim procesima biti od višestruke koristi za region u cjelini.

Radulović je iskazao očekivanje da će snažna podrška Crnoj Gori biti nastavljena u reformskim procesima, kao i namjeri da bude prva sljedeća članica EU.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Palmer ponovio da su Sjedinjene Države Crnoj Gori prijatelj i pouzdan partner u ostvarivanju ciljeva njene evropske agende. On je istakao važnost jačanja regionalne saradnje, kao jednog od ključnih elemenata stabilnosti i prosperiteta regiona, te ukazao i na ulogu koju Crna Gora ima u jačanju tih veza, kao i u podršci ostalim zemljama regiona na njihovom putu pristupanja EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve