Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Nema mjesta čuđenju zbog rezultata izbora: Konvertiti DPS-a omogućili pobjedu svetosavaca

Svakom iole iskrenom i svjesnom građaninu Crne Gore jasno je da na izborima u nedjelju nijesu pobijedili bezbroj puta poraženi i prežaljeni kadrovi velikosrpske opozicije, bezprogramni lideri i lažni suverenisti.  Pobjedu je donijela agresivna svetosavska politička agitacija lidera SPC Amfilohija Radovića i njegove ekipe koja je potpomognuta obavještajnim centrima iz stranih država napravila pritisak i okuražila konvertite iz vladajućeg DPS-a da glasaju po svom nahođenju - za svetosavsku opoziciju.

Crnogorsko biračko tijelo, crnogorske patriote i oni koji su u nedjelju izašli na birališta sa iskrenom namjerom da zaštite državu od brutalnog naleta četništva i svetosavalja, već danima ne mogu da shvate kako se desilo da velikosrpska politika ostvari ovakav rezultat.

Strah i nevjerica su još veći kada vidimo kako povampireni duh klerofašizma i četništva počinje da se širi po Crnoj Gori i osjetivši da je u ekspanziji traži osvetu za sve ove godine dok je uz velike napore bio držan na uzici.  Kamenovanje prostorija Islamske zajednice u Pljevljima i ostavljene poruke: “Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica”, samo su posljednje u nizu incidenata koje je produkovao trenutni politički ambijent totalne destabilizacije u kojem je država nemoćna da odgovori na adekvatan način.

Međutim, mjesta za čuđenje i nevjericu nema, jer svakom iole iskrenom i svjesnom građaninu Crne Gore jasno je da na izborima u nedjelju nijesu pobijedili bezbroj puta poraženi i prežaljeni kadrovi velikosrpske opozicije, bezprogramni lideri i lažni suverenisti. Pobjedu je donijela agresivna svetosavska politička agitacija lidera SPC Amfilohija Radovića i njegove ekipe koja je potpomognuta obavještajnim centrima iz stranih država napravila pritisak i okuražila konvertite iz vladajućeg DPS-a da glasaju po svom nahođenju – za svetosavsku opoziciju.

 Slave “pobjedu” svetosavaca

Portal Aktuelno proteklih nekoliko dana dobio je na desetine poruka od razočaranih čitalaca koji rade u državnoj upravi i koji, kako su kazali, nijesu mogli da vjeruju da “kolege sa kojima su godinama radili i koje su na radno mjesto dovedeni zahvaljujući vezama sa vladajućom partijom, odjednom počeli da kritikuju DPS i slave ‘pobjedu’ svetosavske opozicije”.

Kako su nam kazali, “pobjedu” su najviše slavili oni koji su dobli najviše od vladajuće partije i koji su zapošljeni na dobrim i lukrativnim pozicijama u državnoj urpavi. Neki su išli čak toliko daleko da su na svojim profilima na društvenim mrežama hvalili “svog svetog vladiku Amfilohija” i “slavili pobjedu slobodne Crne Gore”.

Portal Aktuelno ovom prilikom neće otkrivati o kojim se resorima radi, ali je očigledno da se i ovoga puta pokazalo da određeni sloj političkih konvertita nema poštovanja prema državi niti bilo kakav patriotski osjećaj, već je jedina “ideologija” koju poznaju satisfakcija trenutnih ličnih interesa.

Stotine miliona za tetošenje nepotrebnih kadrova

Da stvar bude još tragičnija, vladajuća partija činila je sve kako bi tetošila “svoje kadrove” po državnim institucijama, a koji su u principu predstavljali samo višak i smetnju sa aspekta izvršavanja radnih zadataka i efikasnog funkcionisanja državnih službi.

Treba napomenuti da su prosječne plate u državnim firmama i javnom sektoru od 2017. zvanično postale veće nego plate u privatnom sektoru”. Ovaj podatak iznijela je Svjetska banka u redovnom izvještaju za Zapadni Balkan za 2017. godinu.

Mnogi su tada sigurno postavili pitanje – kako to da su plate u javnoj upravi veće nego plate zaposlenih kod privatnika, koji pune budžet i omogućavaju državnim službenicima da se uopšte finansiraju? Na to pitanje crnogorska javnost ni danas nije dobila odgovor, a prema zvaničnim podacima Svjetske banke za plate u javnom sektoru Crna Gora je izdvajala preko 12 odsto BDP-a.

Ako uzmemo u obzir da je crnogorski BDP, prema podacima  za prošlu godinu, oko četiri milijarde eura, onda dolazimo do nevjerovatne cifre da se za plate u državnim službama izdvaja skoro pola milijarde eura!

Zasićenje

Nakon izbora u nedjelju postalo je jasno da je među članstvom vladajućeg DPS-a došlo do zasićenja i da je ova partija olako računala da će jedan čovjek i šaka suverenista kojima je Crna Gora na srcu i ovoga puta, kao nebrojeno puta do sad, iznijeti teret borbe za državu, dok će većina kadrova parazitirati na račun države koju su im drugi sačuvali.

Ta vremena su izgleda prošlost a mastodontski aparat prepun nezahvalnih konvertita je morao kad tad da se uruši. Jedina nada za Crnu Goru sada ostaje da će lekcije biti naučene i da će se na crnogorskoj političkoj sceni pojaviti jedna zdrava nacionalna politička snaga – novi Liberalni savez, koja će okupiti iskrene patriote koji neće parazitirati na račun Crne Gore već raditi za njenu dobrobit i budućnost generacija koje dolaze.

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miomir
03.09.2020-10:00 10:00

saglasan – nova crnogorska stranka

avganistanac
03.09.2020-11:01 11:01

Upozoravao sam odavno al nisu imali sluha za nas mlade koji nemaju rezervnu drzavu nit voljeniju da se desava odliv mozgova da mi kao takvi nemamo posao dzaba skole,da se zaposljavaju “s konca i konopca” dok se mi osjecamo kao tudjini ..ko je “uspio” otisao je da radi trbuhom za kruhom najgore i najteze poslove i ne vracaju se mnogi a izdajice sto se pokazalo ste mazili i pazili- eto rezultat … a narod sumanuti pohrlio grlom u jagode misli gradjanski protesti da spasi popove koji se voze blindiranim “tenkovima” s pancirima al opametit ce se i oni jednog dana… Pročitaj više »

ivan
03.09.2020-11:14 11:14

APSOLUTNO SE SLAŽEM,

Crnogorac
03.09.2020-14:54 14:54

Nova CRNOGORSKA stranka!!! Mora da nastane!!!

Slavko je otisao, ali nas ima koji je volimo koliko i on ako ne i vise od njega!

Crnogorac
03.09.2020-14:56 14:56

Nova CRNOGORSKA stranka!!! Mora da nastane!!!

Slavko je otisao, ali nas ima koji je volimo koliko i on ako ne i vise od njega!

Ljubotinj
03.09.2020-21:46 21:46
Reply to  Crnogorac

Da ali mi smo srbi, mi se nismo konvertit očali.

Jelena
14.09.2020-09:15 09:15

Tivatska opstina puna takvih ,lažnih DPS- ovaca , koji su slavili , podjedu cetnika!